Romania Curată

Ministerul Justiției anunță dezbatere publică pe ordonanțele de grațiere și modificare a codurilor penale. Cine și cum se poate înscrie

Ministerul Justiţiei a anunţat că va organiza o dezbatere publică privind proiectele de ordonanţă de urgenţă care vizează graţierea şi modificarea codurilor penale, luni, 30 ianuarie, între orele 10 și 12, la sediul MJ, în sala de consiliu de la primul etaj. Cei care doresc să participe se pot înscrie până vineri, în limita capacităţii de 50 de locuri a sălii în care va avea loc dezbaterea, potrivit News.ro.

Înscrierea participanţilor se face prin transmiterea unui mesaj în acest sens la adresa: dean@just.ro. Timpul alocat fiecărei intervenţii este de trei minute pentru fiecare asociaţie, respectiv participant individual. Dezbaterea este organizată în temeiul art. 7 alin. (9) din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, mai arată Ministerul Justiţiei.

Consiliul Superior al Magistraturii, reunit în plen, în absenţa ministrului Justiţiei, Florin Iordache, a dat, miercuri, aviz negativ proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificările codurilor penale. Avizul dat de CSM este unul consultativ. De asemenea, majoritata asociațiilor profesionale ale magistraților, dar și organizații ale societății civile s-au exprimat negativ cu privire la cele două acte normative. Și tot din cauza grațierii și dezincriminării unor fapte penale, zeci de mii de români au protestat public, la București și în marile orașe ale țării.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Ministerul Justiției anunță dezbatere publică pe ordonanțele de grațiere și modificare a codurilor penale. Cine și cum se poate înscrie

 1. Alexandru Lazarescu

  Scrisoare deschisa Presedintelui Donald TRUMP
  Intors din SUA unde l-ati invitat sa participe la ceremoniile privind investirea dumneavoastra ca Presedinte, liderul partidului socialist din Romania se comporta ca liderul mafiotilor din tara.
  El a obligat guvernul sa initieze in procedura de urgenta gratierea pedepselor si modificarea Codului Penal pentru ca politicienii, parlamentarii si unii membrii ai guvernului sa nu mai raspunda pentru faptele de coruptie, abuzurile in functie, conflictele de interese si alte fapte pentru care sunt cercetati. Nu stiu daca aveti informatia ca in Romania parlamentarii au imunitate si pe durata mandatului nu raspund pentru infractiunile comise, astfel ca Parlamentul a ajuns un rai pentru cei certati cu legea care isi cumpara locuri pe listele partidelor pentru a se pune la adapost de cercetarea penala. Si mandat dupa mandat, trecand si de la un partid la altul nu raspund niciodata pentru faptele lor.
  Prin abordarea heirupista de care da dovada in aceasta chestiune sensibila numitul Dragnea vrea sa ne convinga ca el nu aplica decat ce a vazut in SUA si ca probabil ati fost ales Presedinte doar ca sa aveti imunitate si acum va grabiti sa dati un decret de gratiere pentru ca oamenii politici care va inconjoara sa fie absolviti de toate faptele penale.
  Unii chiar cred ca este adevarat, dar stim ca Dragnea doar blufeaza si in realitate doar moare de frica si nu vrea sa raspunda pentru faptele pe care le-a savarsit.
  La noi este o vorba ca cine se aseamana se aduna, dar inca avem convingerea ca l-ati invitat la masa pe Dragnea doar ca sa vedeti de aproape …. ce nu vazuseti inca niciodata.
  Cu respect si cu increderea ca veti reusi sa faceti lucruri minunate pentru SUA si aliatii ei.
  Alexandru Lazarescu

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *