Adrian Popescu

Ministerul Comunicatiilor cheltuie banii pe materiale publicitare Informatizare in forta a Romaniei cu pixuri si agende

In timp ce Romania nu a reusit sa puna in functiune doua proiecte importante in domeniul informatizarii (portalul eRomania si PCU-Punctul de contact unic electronic pentru firmele din tara si strainatate), motiv pentru care Comisia Europeana a deschis procedura de infringement (incalcare a dreptului comunitar) impotriva tarii noastre, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, cheltuie bani pe materiale promotionale: 3.000 de pixuri, 400 agende personalizate, 400 calendare si 40 playere audio, pentru suma de 18.000 de euro.

Motivul acestei achizitii este acela de a face propaganda Ministerului Comunicatiilor si unor proiecte cu finantare europeana.

Potrivit unui anunt postat pe site-ul MCSI, vor fi achizitionate 3.000 de pixuri metalice, personalizate „prin serigrafie cu steagul UE pe corpul pixului si prin gravura: MCSI – Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale”.

De asemenea, se doreste cumpararea a 90 de seturi de instrumente de scris (pix si stilou), cu urmatoarele caracteristici: „cutie piele personalizata cu stema UE, stema Romaniei si stema instrumentelor structurale, cu textul Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice si inscriptia MCSI – Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale 2012, http://fonduri.mcsi.ro”.

In plus, Valerian Vreme doreste sa aiba la dispozitie 400 de agende personalizate si 400 de calendare triptice cu textul Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” si inscriptia „MCSI – Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale 2012, http://fonduri.mcsi.ro”.

MCSI urmareste si achizitionare a 40 de playere audio, „capacitate minima de stocare: 4GB, ecran TFT rezolutie minima 240×320, formate suportate: mp3, wma, aac, jpg, mpeg4, interfata USB, functie reportofon. Echipamentul va fi personalizat cu stema UE, stema Romaniei si stema instrumentelor structurale”. Pe fiecare din echipamente va fi inregistrat un fisier audio, conform specificatiilor Autoritatii Contractante, de promovare a Instrumentelor Structurale.

Minsterul Comunicatiilor este foarte atent la detalii. La toate materialele se va lua utiliza culoarea oficiala a MCSI, codul de culoare fiind Pantone 280 CVC.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *