Romania Curată

Mihai Boldea, ”deputatul din Kenya”, a primit 6 ani de închisoare

Magistrații Curții de Apel Brașov l-au condamnat vineri la șase ani de închisoare cu executare pe fostul deputat de Galați Mihail Boldea într-un dosar privind obținerea frauduloasă a unui teren de 40 de hectare în județul Galați. Sentința nu este definitivă.

Boldea a fost condamnat pentru mai multe fapte de corupție, printre care și șantaj și spălare de bani.

DNA susține că, în perioada mai 2000 — mai 2007, Matei Oprea, de profesie pilot aeronave, și Valentina Cojocaru, în calitate de asociați și administratori ai SC Fitoplant și ulterior ai SC Fitocom Serv, s-au asociat în scopul săvârșirii de infracțiuni, având ca rezultat obținerea în mod fraudulos a suprafeței de 39,61 ha, situată în extravilanul comunei Vânători, jud. Galați, aparținând SC Aviația Utilitară Tuzla SA, în vederea valorificării acestui teren.

Aceștia au fost sprijiniți în demersurile lor de Mihail Boldea, Mircea Marosy, administrator la SC Delconi SRL și SC Derek 1 SRL Galați, și Costache Roșca, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, acesta din urmă înlesnindu-le dobândirea și valorificarea prin dezmembrare a terenului. Prejudiciul stabilit în acest caz este de peste 21 milioane euro, scrie Agerpres.

Într-un alt dosar, Mihai Boldea este acuzat că este liderul unui grup infracțional care se ocupă cu înșelăciuni imobiliare, prejudiciul fiind de peste 1,5 milioane euro. În martie 2012, pe când Boldea era deputat, acesta a fugit din țară și a ajuns în Kenya de frică să nu fie arestat. S-a predat în cele din urmă autorităților.

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *