Adrian Popescu

Metrorex cumpara fara licitatie energie electrica de la un baiat destept. Petprod SRL primeste inca 2,5 milioane euro de la Metrou

Compania Metrorex a atribuit, la inceputul lunii mai, traderului privat Petprod SRL un contract pentru furnizarea de energie electrica in valoare de 11,6 milioane lei fara TVA (aproximativ 3 milioane euro). Nu a fost organizata o licitatie, intelegerea fiind valabila pentru perioada 1 iunie-31 august 2011. Petprod SRL are sediul intr-un apartament din Sectorul 1 al Capitalei, fiind controlata de omul de afaceri romano-israelian Jack Cutisteanu.

Potrivit unui anunt postat pe Sistemul Electronic de Achizitii Electronice (SEAP), contractul a fost semnat pe 5 mai 2011, prin negociere directa, fara publicarea unui anunt de licitatie, justificarea fiind “Situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta, in conformitate cu conditiile stricte stabilite in directiva”.

Acest contract reprezinta de fapt o continuare a altui contract, semnat in mai 2010, prin care Petprod a primit 40 milioane lei (10 milioane euro), pentru furnizarea de energie electrica catre Metrorex, in perioada mai 2010- mai 2011.

Tot in 2010, Petprod SRL a castigat un contract pentru furnizarea de energie electrica catre RATB, pentru un an de zile, in valoare de 5,4 milioane lei (1,3 milioane euro).
Potrivit ultimelor statistici oferite de Autoritatea Nationala de Reglemantare in domeniul Energiei (ANRE), pentru lunile ianuarie-februarie 2011, Petprod SRL detinea o cota de 1% din piata de distributie a energiei electrice.

Compania Petprod SRL a devenit cunoscuta dupa pe intre 2004 si 2009, a fost, in tandem cu Electrica, principalul furnizor de energie pentru combinatul Arcelor Mittal Galati. In 2009, combinatul a rupt intelegerea si a semnat un contract avantajos cu Hidroelectrica, de unde obtine energie electrica la pretul cel mai mic de pe piata.

Citeste si despre: metrou, pret bilete, energie, Electrica, furnizor.


Articole cu aceeasi tema:
Metrorex ofera o jumatate de miliard de euro pentru tronsonul Eroilor – Piata Iancului
Bilantul adevarat al anului de austeritate (II). Cum s-au descurcat agentiile si companiile de stat cu memorandumul FMI
Metrorex cumpara energie electrica de 46 milioane lei


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *