Adrian Popescu

Medic din Botosani, retinut pentru ca a cerut mita de la 150 de pacienti

Procurorii din Botosani au retinut-o pe Liliana Teodoriu, medic specialist in cadrul Comisiei de Evaluare si Expertiza Medicala a Casei Judetene de Pensii Botosani, sub acuzatia ca a primit sume de bani drept mita de la mai multe persoane, carora le-a eliberat documente fictive, prin care aveau posibilitatea sa se pensioneze cu diferite grade de handicap. Ea urmeaza sa fie dusa in fata instantei cu propunere de arestare preventiva. In acelasi dosar, a fost pusa sub invinuire si o asistenta, Elena Brandusa Honciuc.

„In decursul a doua luni de zile, noi am probat activitatea de luare de mita de la un numar de persoane, care erau in procedura de obtinere a deciziei de pensionare cu diferite grade de handicap”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Cristian Popovici.

El sustine ca medicul ar fi primit bani de la aproximativ 150 de persoane.

Marti, anchetatorii au efectuat mai multor perchezitii atat in biroul medicului din sediul CJP Botosani, cat si la domiciliul acestuia, dar si al altor persoane implicate, atat in municipiul Botosani, cat si in Dorohoi. In urma perchezitiei, la domiciliul medicului au fost gasite sume importante de bani despre care se presupune ca ar proveni de la pacienti.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *