Adrian Popescu

Mazăre după achitare: „În acest dosar, am avut noroc”…

Fostul primar al Constanței a primit vestea achitării în dosarul locuințelor sociale din Madagascar, de unde nu se poate întoarce deocamdată întrucât mai are și alte procese pe rol.

„Am avut noroc de un complet curajos şi care nu era pe culoarul securiştilor din România. Şi în celelalte dosare pe care le am, care sunt nişte aberaţii, nu există nicio probă. Problema în România şi în sistemul judiciar este dacă ai norocul să nimereşti la un judecător care este corect şi care nu este fricos, care nu este şantajabil. În acest dosar, am avut acest noroc. Ne aducem aminte cum în 2014 m-au luat cu mascaţii de pe terasă, ca pe un infractor, cu mascaţii, m-au băgat în dubă. După ce judecătorul de atunci m-a eliberat, prinţesa dreptăţii din România, Kovesi, această slugă a serviciilor noastre şi a unor servicii străine, i-a făcut plângere judecătoarei la CSM, că de ce mi-a dat drumul. Şi CSM a analizat decizia de atunci şi a spus că Kovesi a încălcat independenţa justiţiei”, a declarat Radu Mazăre, la Antena 3.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, joi, să-l achite pe Radu Mazăre pentru luare de mită şi să-i dea fostului primar de la Constanţa o amendă de 5.000 de lei. Şi fratele acestuia, Alexandru Mazăre, a fost achitat pentru complicitate la luare de mită, şi în cazul acestuia fiind dispusă o amendă penală de 5.000 de lei. Instanţa supremă a dispus achitarea şi în cazul omului de afaceri Avraham Morgenstern pentru dare de mită. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.

Fostul primar al Constanţei se află în Madagascar, apărătorii lui Radu Mazăre depunând pe 10 mai, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, certificatul de solicitare de azil în Madagascar emis pe numele fostului edil, documentul fiind valabil un an de zile.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Mazăre după achitare: „În acest dosar, am avut noroc”…

  1. Asterix

    Acest social-democrat de vocație, plecat dintr-un partid fără securiști, luptător pentru independența justiției! Păcat că ne-a părăsit! Cine știe ce-am pierdut? Poate o urcare în top 100 Forbes România, poate defilare de modă în costum de Moboutu … (deși la cât curaj are, ar trebui să folosească multe perechi de șosete mototolite în chiloții model Moboutu).
    Domnu’ Dumitru, nu ne dați o dumă, o cimilitură pro PSD-ALDE? Ar fi cazul: în articol apare pavlovianul stimul „Kovesi”!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *