Romania Curată

Mașina activistului Hans Hedrich, incendiată la Sighișoara. Cum îl puteți ajuta

Masina folosita de activistul Neuer Weg, Hans Hedrich, a fost incendiată în fața locuinței sale din Sighișoara, potrivit unui websiteului organizației din care face parte. Hedrich este cunoscut pentru că a militat pentru blocarea proiectului Dracula Park la Sighișoara și a fost implicat în lupta contra exploatărilor cu cianuri la Roșia Montană, contra fracturării hidraulice și contra defrișărilor. Incendierea a avut loc pe 25 ianuarie.

„Pe cele doua roti din partea dreapta cat si in spatiul dintre capota si parbriz, s-a gasit material textil, imbibat cu combustibil, arzand. Cele trei focuri au produs daune la cauciucuri, la cele doua aripi, la bara de protectie fata, capota, parbriz, cheder, stergator de parbriz, fire electrice, conducta de benzina. Masina nu mai porneste dar mai poate fi reparata. Politia a deschis dosar penal pentru distrugere. Paguba urmeaza sa fi evaluata la un atelier auto – estimarea noastra spontana fiind de aproximativ/minim 1000 de euro, pentru piese si manopera”, relatează activistul.

El a precizat că autoturismul îi fusese împrumutat pentru a-și putea desfășura activitatea, astfel că acum este nevoit să-l repare și să-l returneze și face apel la donatori.

Datele pentru donații sunt: Asociatia Neuer Weg, IBAN: RO60RNCB0055137249280001, Banca Comerciala Romana, Sucursala Fagaras, BIC/SWIFT: RNCB ROBU.

Amănunte despre incident, despre modurile în care poate fi ajutat activistul Hans Hedrich și despre activitatea sa, aici.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *