Romania Curată

Marius Stan în Tolo.ro: ”Dan Adamescu a fost un agent SIE exportat de regimul comunist în Germania, apoi readus în România și împroprietărit cu magazinul Unirea și cu Astra Asigurări”

„Oțelul a fost pușculița lui Marius Stan”, aceasta e afirmația cu care Alexander Adamescu a rupt tăcerea legată de dispariția Oțelului Galați.

În Gazeta de ieri, el acuză cheltuielile și afacerile personale ale fostului președinte, făcute pe spatele Oțelului.

El însuși dispărut din țară, „pentru că este singura sansa la justitie pe care o am”, Adamescu jr. nu are încredere în judecata din România.

„La fel cum tatal meu a fost torturat de un sistem el insasi corupt, ale carui interese oculte au primat, acum eu sunt cel luat in vizor intr-un dosar ‘copy-paste’”, spune el.

Dincolo de aceste opinii ale lui, care descriu ceea ce poate fi definită drept o tentativă de victimizare, stau cifrele pe care Adamescu le-a oferit ziarului despre Oțelul.

Cifre pe care Marius Stan nu le infirmă!

Asta e neașteptat în ceea ce se petrece în ultimele zile.

Alexander Adamescu (foto Facebook)

1. Adamescu jr. nu neagă cifra de 5 milioane de euro despre care Marius Stan spune că a încasat-o Astra de la Oțelul Galați.

2. Stan nu neagă cifra de 800.000 de euro cheltuită pentru un stadion revendicat, pierdut în final. Spune chiar că ”îl decepționez, dar a fost 1 milion!”.

Generic spus, fiecare dintre cei doi bărbați spune „da, dar eu am cheltuit asta justificat” și arată cu degetul la „cheltuielile celuilalt, care au fost nejustificate”.

Însumate contabil, aceste contracte și plăți au transformat cel mai bogat club românesc într-o dispariție.

De la venituri de 22 de milioane de euro la o marcă de 9.000 de euro.

”AȘ AVEA DOSAR PENAL DACĂ AȘ FI LUAT BANII CÎND ERAM PRIMAR”

Plățile pe care le acuză The Nova Group, societatea lui Adamescu, sunt reale, confirmă fostul președinte al clubului și primar al Galațiului.

Mai puțin clauza de neconcurență, pe care nu o neagă, dar despre care spune că e „o primă din urmă cu 12 ani”.

Marius Stan e convins că nu afacerile realizate de el au dus la desființarea clubului.

Dimpotrivă, amintește că în gestiunea sa s-au adunat performanțe și bani, din care rămăseseră 7,3 milioane de euro când Adamescu a preluat clubul.

Stan crede că Adamescu senior, decedat în ianuarie, nu a ajuns să fie judecat până la capăt și pentru falimentul Astra, și pentru al Oțelului deoarece ar fi fost protejat de statutul de fost agent al Serviciului de Informații Externe, statut care i-ar fi adus și averea uriașă.

Articolul integral pe Tolo.ro

Citiți și 

Judecatoarea mituita de Dan Adamescu a fost liberata conditionat


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *