Romania Curată

Măririle de salarii votate de Parlament sunt atacate la Curtea Constituțională

Legea prin care s-au mărit salariile și sporurile în educație și sănătate a fost atacată și de PNL la Curtea Constituțională, după ce premierul Dacian Cioloș a declarat că va face o sesizare similară. Mai mult, liberalii susțin că vor sesiza și instanțele de judecată deoarece legea ar fi trecut în lipsă de cvorum și a existat o fraudare a votului în Parlament.

Decizia vine după ce Biroul Permanent al Camerei Deputaților a respins solicitarea PNL de reluare a votului. „În ciuda probelor zdrobitoare pe care le-am pus la dispoziţie, majoritatea PSD-ALDE din Biroul Permanent a refuzat să se uite pe el, nici nu a vrut să ia în consideraţie faptul că sunt puşi în faţa unor documente pe care ar trebui să le analizeze şi să ia o decizie în cunoştinţă de cauză”, a spus Eugen Nicolăescu.

Luni, după ședința de plen, preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a declarat că are încredere totală în cifrele prezentate de secretarii de şedinţă privind cvorumul din momentul votului.

Tot miercuri, reprezentantul rezident al FMI pentru România și Bulgaria, Alejandro Hajdenberg, a declarat, potrivit Agerpres, că majorările salariale adoptate de Parlament vor crește deficitul la circa 3,5% din PIB în 2017, mult peste recomandarea FMI de 2%, fapt care ar putea genera reducerea cheltuielilor de investiții sau taxe suplimentare.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Măririle de salarii votate de Parlament sunt atacate la Curtea Constituțională

 1. MIB

  Nicio problema, dupa o eventuala ancheta ce va confirma filmarile si numaratorile va fi disponibil tot cvorumul necesar pentru a respinge cererile de inclupare ale celor responsabili de mânaria nesimtita, facuta conform traditiei din vremurile nastasiene „si cine ne va intreba ceva/ancheta/inculpa/condamna/mentine condamnarea, cand noi ii avem pe toti la degetul mic”. Obiceiurile vechi mor greu, iar riscurile indepartate (ancheta, inculpare, sentinta, apel, recurs, contestatie, alte vraji, si-n final sentinta penibila cu suspendare, vazuta prin politica damboviteana cam ca un examen de bacalaureat, fix ca la etnia de la care si-au luat unele traditii) palesc in comparatie cu riscul de a nu controla si viitorul parlament/guvern si a vedea luand amploare tendinta contestatara actuala. Sunt riscuri, dar si castigurile sunt pe masura. Sunt sigur ca si judecatorilor trimisi la CCR de PSD-ALDE, sau celor cu bube prin dosar, li s-a amintit discret ce au de decis.

  Reply
 2. eva

  CAMPANIA electorala ce urmeaza TREBUIE SA SE REFRE LA CATEVA ASPECTE:
  1- CA CEI CE AU MAI MULT DE DOUA MANDATE SA NU MAI PRIMESCA VOTURI PENTRU A AJUNGE IN PARLAMENT;
  2- PENALII, PUSCARIASII , CEI CU DOSARE AFLATE PE ROL SAU IN CERCETARE SA NU FIE VOTATI PT PARLAMENT; 3- CEI CARE AU DECIS DITRUGEREA RO SA NU MAI AJUNGA IN PARLAMENT ADICA CEI CE-SI AU RADACINA IN FSN-ul CARE A DAT LOVITURA DE STAT IN DEC 1989 SI APOI IN NUMELE INOIRII CLASEI POLITICE SAU A PRTIDELOR ISTORICE AU INFIINTAT ALTE FORMATIUNI CARE SUNT DE FAPT GRUPARI INFRACTIONALE DE CRIMA ORGANIZATA.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *