Lucian Davidescu

Mândruță țară, bravi conducători!

Cică închiderea magazinelor mai devreme NU o să ducă la mai mulți oameni pe oră pe metru pătrat. Ba chiar dimpotrivă, o să fie cumva mai puțini. Ideologii tezei că „niste oameni care au ajuns in administratie in tara asta incearca s-o fereasca de ea insasi” au stabilit definitiv: dacă nu ești de acord cu matematica noastră revoluționară, ești un prost.

Admirabil efortul, impresionant rezultatul!

Dar, pentru că n-au făcut și alte două exerciții similare la vremea lor, le propun să le facă acum, măcar de dragul ascuțirii condeiului.

A se stabili logica inaccesibilă muritorilor de rând și efectele benefice surprinzătoare atunci când oamenii ajunși în administrație și pe care poporul nu-i merită au luat următoarele două măsuri:

1. Lăsarea persoanelor de peste 65 de ani la cumpărături doar două ore pe zi. Dacă a fost bună, de ce nu o facem acum pentru toată lumea, ca să știm o treabă și să scăpăm mai repede? Dacă n-a fost bună, cum au ajuns oamenii ăia în administrație și ce mai cată pe acolo?

2. Situația de până acum, când cârciumile au voie să stea deschise până la 11 seara dar n-ai voie să circuli fix de la aceeași oră. Adică, dacă te prinde ora 11 în crâșmă, potrivit legii n-ai voie nici să stai înăuntru, nici să ieși.
Sunt convins că rezultatele exercițiului vor fi cel puțin la fel de surprinzătoare.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Mândruță țară, bravi conducători!

 1. Dumitru

  In toate timpurile scriitori de curte (si alte categorii, gen sicofantii) si-au castigat banii fiind de acord cu orice spun aia care au bani si putere. Iar Mandruta nu l-am auzit niciodata sa fie critic la adresa (adevaratei) puteri.

  Reply
 2. Catalin

  Putem presupune lipsa creierului in anumite zone de prin spatele cozorocului dar putem presupune si existenta acestuia.

  Mie imi place sa interpretez schimbarile de ritm, incoerenta si incosistenta, suprimarea si controlul informatiei s.a.m.d. prin prisma acestui document:

  https://www.gdass.org.uk/wp-content/uploads/2019/12/bIdermans-chart-of-coercion.pdf

  Are ceva mai mult sens si te face sa ii privesti cu alti ochi pe cei cativa hamsteri care apar le televizor si isi recita poeziile.

  Reply
 3. Charlie

  In Occident, magazinele sunt deschise doar atat si inainte de pandemie. Si lumea este foarte relaxata.
  Poate ar trebui sa invatam ceva din asta. Si sa nu mai pierdem timpul ca bezmeticii analfabeti in magazine.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *