Adrian Popescu

Lucrările științifice scrise după gratii de Gică Popescu, la secret! Fostul căpitan al naționalei, campion la Religie

Fostul căpitan al echipei naţionale de fotbal, Gică Popescu, a primit astăzi o primă decizie favorabilă în instanţă în legătură cu cererea sa de a fi eliberat condiţionat din puşcărie. DNA însă a contestat decizia judecătorilor, reclamând faptul că şefii de la Penitenciarul Jilava au trecut la secret lucrările scrise de Gică Popescu după gratii, astfel încât nu se poate verifica caracterul ştiinţific al cărţilor (a se citi aici plagiat?).

Se pare că Gică Popescu nu doreşte să păţească ca George Copos, cel care a fost prins că a copiat aproape integral o lucrare de istorie.

Secretomania gardienilor

Gică Popescu execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor din fotbal.

Potrivit datelor de la dosar, din cele 1.137 de zile de condamnare, Gică Popescu a executat efectiv 570 de zile, la care se adaugă 211 zile calculate ca urmare a muncii prestate în detenţie, astfel încât el a îndeplinit fracţia de 2/3 din pedeapsă necesară pentru eliberarea condiţionată.

DNA reclamă faptul că cei de la penitenciare nu spun dacă în cele 211 zile sunt incluse şi zilele scăzute ca urmare a redactării a patru cărţi (o carte înseamnă 30 de zile scăzute din condamnare).

Mai mult, procurorii se întreabă cum poate fi verificat caracterul ştiinţific al lucrărilor, dacă nu se ştie oficial despre ce cărţi este vorba, deoarece nu apare nicăieri titlul lor.

Cursuri de religie

Conform documentelor depuse la dosarul de eliberare condiţionată, pe perioada detenţiei de un an şi nouă luni, Gică Popescu a avut un comportament exemplar, fiind recompensat de mai multe ori, inclusiv prin acordarea unor zile de permisie.

De asemenea, el a participat la Penitenciarele din Jilava şi Rahova la mai multe activităţi artistice, educative şi religioase: concursuri tematice, dezbateri, redactare reviste, cenacluri literare, modulele: „Iniţiere IT”, „Mari imperii”, „Educaţie economică”, „Literatură română”.

Tot Gică Popescu a urmat cursurile unor programe cu tematică sportivă şi religioasă: „Educaţie prin sport”, „Cuvântul care zideşte”, „Lăudaţi pe Domnul”, Programul „Biserica Ortodoxă Română”, „Forţă şi culturism”.

Acuzaţii de spălare de bani

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gheorghe Popescu în dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, el având şi interdicţia de a fi reprezentant al unui club de fotbal pe durata unui an după ce va fi eliberat din penitenciar.

Acuzaţiile la adresa lui Gheorghe Popescu se referă la nedeclararea unor sume de bani în legătură cu transferurile fotbaliştilor Lucian Sânmărtean (de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos, Grecia) şi Florin Bratu (de la Rapid la Galatasara, Turcia).

Gheorghe Popescu a fost obligat atunci de instanţă să plătească la ANAF, în solidar cu Jean Pădureanu, Ioan şi Victor Becali, suma de 328.440 lei în contul transferului fotbalistului Lucian Sânmărtean şi 2,2 milioane lei, în solidar cu George Copos şi Ioan Becali, în legătură cu transferul lui Florin Bratu.

De altfel, judecătorii au dispus şi confiscarea de la Gheorghe Popescu a sumelor de 75.000 de dolari şi un milion de dolari, din care a fost scăzută suma de 1.330.000 lei, plătită de acesta cu titlu de impozit pentru transferul fotbalistului Florin Bratu.

Alţi doi condamnaţi din acest dosar au fost eliberaţi deja – Jean Pădureanu şi George Copos.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *