Romania Curată

Lovitură de imagine pentru PNL. Fostul copreședinte, Vasile Blaga, a fost trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe senatorul Vasile Blaga, fost copreședinte al PNL, pentru trafic de influență.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de DNA, procurorii Serviciului Teritorial Ploiești au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor într-un dosar separat față de fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, de omul de afaceri Horațiu Bruno Berdilă și față de alte persoane, scrie Agerpres.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut că Blaga a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenței, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte cu două companii naționale.

„În perioada 2011 — 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale”, arată DNA, în comunicatul citat.

Potrivit procurorilor, Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul lui Gheorghe Ștefan și 200.000 de euro printr-un alt intermediar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunerea de a se menține măsurile dispuse în cauză, și anume cea a controlului judiciar și cea asigurătorie.

Reamintim că pe 28 septembrie, Vasile Blaga și-a anunțat demisia din funcția de copreședinte al PNL și de coordonator al campaniei electorale, după ce DNA a anunțat începerea urmăririi penale împotriva sa pentru corupție.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

11 thoughts on “Lovitură de imagine pentru PNL. Fostul copreședinte, Vasile Blaga, a fost trimis în judecată

 1. Calin Dejeu

  Am si eu o „lovitura de imagine”:
  Avocata care a sustinut in instanta distrugerea Raului Alb si care il proslavea pe Ponta
  (http://www.cancan.ro/actualitate/o-tanara-avocata-din-hunedoara-ii-raspunde-mihaelei-cea-care-i-a-trimis-o-scrisoare-lui-victor-ponta.html) este candidata pentru Camera Deputatilor pe listele PLN. Tinand cont ca actualul primar al Hategului este putin probabil sa renunte la primarie pentru a merge in Camera Deputatilor, ea este chiar pe un loc eligibil. Si nu a sustinut doar in instanta cauza distrugerii Raului Alb ci si intr-o emisiune TV:
  https://livestream.com/accounts/181818/events/1929638/videos/115802379

  Reply
 2. eva

  ATENTIE mare LA ALEGERILE PARLAMENTARE PT CA DUPA 1990 ROMANIA A FOST CONDUSA DE MAFIOTI, HOTI SI BANDITI, IN PARLAMENT S-AU DAT PESTE 1500 DE LEGI NECONSTITUTIONALE DREPT PT CARE IN RO S-AU FURAT FABRICILE, UZINELE, SUPRAFETE IMENSE DE PAMANT SI APE , BOGATIILE SOLULUI (padurile aurul verde) SI SUBSOLULUI, platim la straini curentul electric al nostru, gazele naturale ale noastre, petrolul nostru, pana si apa noastra, FORTA DE MUNCA CEA MAI PRODUCTIVA peste 4 milioane A EMIGRAT IN STRAINATATE, RAMANAND LOCALITATILE DEPOPULATE. S-AU DISTRUS SITEMUL DE SANATATE, INVATAMANTUL, MEDIUL ECOLOGIC, JUSTITIA, SIGURANTA NATIONALA, ETC.
  PENTRU A NU SE AJUNGE DUPA ALEGERI LA REVOLTA SOCIALA ACUM CU OCAZIA ALEGERILOR NU TREBUIE VOTATA NICI O LISTA CU VECHI PARLAMENTARI.

  Reply
 3. Romeo

  Nu stiu daca se poate spune asa cand de fapt Blaga era un…sosit in PNL. Imaginea proasta este pentru Basescu pentru ca la acea vreme cand a fost savarsita fapta penala, V.B. ”sapa” in gradina lui Basescu.

  Reply
 4. ??????

  Avand in vedere proverbul „cine imparte parte isi face” considerati ca ar trebui realizate si niste „topuri” , in atentia organelor de ancheta, a celor care au dobandit averi din pozitii publice sau cartora averile dobandite le-au facilitat accesul la functiile publice sau interventiile in procesul legislativ ?

  Reply
 5. ??????

  Parca s-a mai incercat realizarea unor clasamente despre „cei mai bogati bugetari” ?
  Cati dintre „bugetari” considerati ca ar fi putut folosi sau ar fi beneficiat ,de pe urma pozitiilor publice dobandite prin vot sau prin numire sau angajare, in interes personal ?

  Reply
 6. ??????

  Observati ca la Consiliul Concurentei, in legea de organizare si functionare, este o reglementare care interzice celor ce au lucrat in institutia respectiva sa se angajaze la societatile ce au fost verificate o perioada de mai multi ani dupa eventuala plecare de la respectiva institutie ?

  Reply
 7. ??????

  Daca veti realiza un top al „bugetarilor imbogatiti” in perioada in care au detinut functii publice, pe locuri considerati ca s-ar putea afla politicieni precum Vasile Blaga, Adriean Videanu, Traian Basescu, etc. ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *