Romania Curată

Liviu Luca și-ar fi construit vilă de lux cu banii sindicaliștilor

Unul dintre cei mai importanți lideri de sindicat din România se apropie cu pași repezi de pușcărie. Deja condamnat în primă instanță la șase ani de închisoare pentru devalizarea Petrom Sevice, alături de Sorin Ovidiu Vântu, Liviu Luca a fost reținut aseară de procurorii DIICOT Ploiești într-o altă cauză penală. De data aceasta acuzațiile sunt de spălare de bani și instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave, prejudiciul fiind de peste 15 milioane de lei.

Potrivit procurorilor, Liviu Luca, alături de alte persoane din conducerea companiei PSV Company (fosta Petromservice), ar fi prejudiciat firma cu suma de 15.591.262 lei, fiind suspectat de spălare de bani şi instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave. ”Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite s-ar fi folosit de funcţiile deţinute în vederea deturnării de fonduri din patrimoniul acesteia. Sumele de bani ar fi fost utilizate pentru construirea unui ansamblu de imobile, care, în urma unor operaţiuni civile şi contabile, ar fi ajuns în folosinţa „uneia dintre persoanele bănuite”.

Suse citate de DIGI24 spun că banii deturnați din compania sindicaliștilor de la Petrom ar fi fost folosiți, de fapt, pentru ridicarea unui complex la Păulești, în apropiere de Ploiești, care aparținea tot unei firme a lui Liviu Luca și era folosită de acesta. Domeniul respectiv se întinde pe o suprafaţă de 27.000 de metri pătraţi, are opt clădiri, o piscină pe trei niveluri, lac artificial şi heliport.

Liviu Luca a deţinut funcţia de prim-vicepreşedinte al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Liviu Luca și-ar fi construit vilă de lux cu banii sindicaliștilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *