Romania Curată

LIVE. Petiția și semnăturile care cer demisia lui Victor Ciorbea au fost depuse la sediul Avocatului Poporului

UPDATE 2. Victor Ciorbea a declarat marți, referitor la oamenii care au semnat petiția prin care i se cere demisia după ce a sesizat CCR în legătură legea care-i interzice lui Dragnea să fie premier, că aceștia ”nu știu despre ce este vorba”:

„Bieți oameni care nu știu despre ce e vorba și nu au avut nici răbdarea și nici interesul să citească excepția pe care am formulat-o”. Ciorbea le-a cerut celor care îl critică să citească, mai întâi, sesizarea pe care a formulat-o cu privire la Legea 90/2001.

„Eu am convingerea că nicio persoană responsabilă, de bună credință, care a citit acea excepție, nu ar putea și nu poate să fie deranjată, fie că e din România, fie că e de oriunde din lume, de faptul că toți cei care fac parte din conducerea celor trei puteri ale statului ar trebui să îndeplinească aceleași condiții extrem de înalte, de moralitate, de cinste, de corectitudine, pentru a îndeplini aceste funcții de demnitate publică. Prin urmare, toți cei care vorbesc și dau lecții de constituționalitate sau de moralitate, am convingerea că nici măcar nu au răsfoit acea excepție de neconstituționalitate. Ar fi bine mai întâi să răsfoiască excepția și pe urmă să vorbească despre ea”, a afirmat Ciorbea.

UPDATE. La sediul instituției a venit și Victor Ciorbea care a fost de acord să stea de vorbă cu inițiatorii petiției, dar le-a cerut să nu filmeze în direct, pentru că va declarații la sfârșitul dialogului.

Petiția prin care se cere demisia Avocatului Poporului și care a strâns până acum peste 138.000 de semnături a fost depusă la sediul instituției conduse de Victor Ciorbea.

„Suntem 127.000+ cei care cerem demisia lui Victor Ciorbea. Știu că mulți dintre noi semnăm petiții online și mai apoi ne întrebăm dacă ele au vreun efect. Ei bine, totul depinde de noi. Victor Ciorbea poate pretinde că nu știe de semnăturile noastre. Așa că hai să-i batem la ușa biroului și să i le înmânăm. În felul acesta, domnul Ciorbea va fi nevoit să reacționeze”, scria ieri inițiatorul petiției, Tudor Bradatan.

România Curată a transmis live evenimentul.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

22 thoughts on “LIVE. Petiția și semnăturile care cer demisia lui Victor Ciorbea au fost depuse la sediul Avocatului Poporului

 1. Sergiu

  Eu nu va pot urmari.
  Sincer, sunteti atat de imprastiati in idei si dezordonati in felul in care vorbiti ca nu necesita nici un efort pentru „nenea” iesit la poarta sa va faca praf eforturile.

  Recomandarea mea e ca data viitoare sa va puneti in ordine ideile, ce o sa cereti si cine o sa vorbeasca. Asa nu faceti decat sa risipiti posibilitatea de a capitaliza pe cele peste 100 de mii de voturi anti-coruptie.

  Reply
 2. alinaMP

  Foarte mic. La peste 130 000 de semnatari, e dubios ca atat de putini s-au strans. In plus, Ciorbea a facut un raport cu penitenciarele si nu era asta calea de atac- si RC l-a popularizat la vremea aceea; In sfarsit, bine ca lumea a aratat ca e sensibila la subiect. Ideal era sa fie cinci inauntru si macar cinci sute afara. Dar felicitari organizatorilor, o sa fie mai bine data viitoare.

  Reply
 3. Catalin stefan

  Salutam evenimentul. Ma numar printre semnatari !!! Dar am o nedumerire: unde au fost acesti peste 100.000 de oameni la ultimele alegeri ???

  Reply
 4. ilinca

  D ragii nostri..tineri,frumosi ,destepti foc…nu plecati! Sunteti minunati ..va iubimmmm.Institutia publica ..este apoprului nu a doamnei.dinsa este un slujitor al nostru

  Reply
 5. ilinca

  CURIOS CA N-A VENIT NICI O TELEVIZIUNE ……mAI COPII ASTAI SE CRED PUTERNICI ….NU CA VOI iata dovada Dl Ciorbea s-a purtat ca Ceausescu….s-a baricadata si apus jandarni….Stiti ce consilieri are ….niste carpe prieteni ,neamuri…bine ac n-ati intatat

  Reply
 6. Iordan

  Cum este posibil ca un avocat al poporului sa nu reprezinte
  poporul si sa reprezinte PENALII.Domnul Ciorbea are o NESIMTIRE FARA MARGII.
  Rusine sa iti fie domnule Ciorbea.Cu ce drept vorbesti in numele meu al poporului
  cand nici nu mai consultat ca cetacean daca sunt de acord ca PENALII SA NE CONDUCA
  DA SUNT DE ACORD SA FIE DEMIS

  Reply
  • Cristi C

   Societatea românească are nevoie de legi bune. Ciorbea are acum un interes politic când trimite legea la CCR. Motivarea apelului la CCR este însă foarte lăudabilă iar România Curată ar putea-o sprijini dacă nu ar fi orbiți.

   Reply
 7. adi

  unul din semnatari.
  Felicitari pentru ca ati mers acolo. Imi pare rau ca sunteti foarte rigizi, si pe moment ati refuzat sa va organizati, sa votati cativa reprezentanti intre voi ( sa zicem care erau mai familiarizati cu justitia) si sa mergeti „sus”
  putea veni apoi un comunicat de presa care ar fi fost preluat si de presa.
  Asa e doar o incercare esuata de a vb cu Ciorbea

  Reply
 8. Victor

  Sunt camere sport mici ca gopro sesion pe care le puteti ascunde.era de asteptat ca nu o sa va primeasca cu camerele inauntru

  Reply
 9. Ana Cretu

  Eu as zice sa incercam sa trimitem nominal mailuri catre d-l Victor Ciorbea in care sa il anuntam ca nu suntem nici „bieti” nici nestiutori. Cu cat mai multi cu atat mai bine. Sa se umple emailul institutiei de sesizari. Eu una stiu foarte bine ce am semnat si ca mine multi altii.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *