Adrian Popescu

”Licența” ministrului Ioan Rus despre românii care muncesc în străinătate: „copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă”. UPDATE: Rus spune că declarația ar fi avut ”un sens pozitiv”

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, i-a jignit într-un mod inacceptabil pe românii plecaţi la muncă în străinătate. În viziunea ministrului, bărbaţii muncesc pe 1.500 de euro în construcţii prin Europa, iar „de banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă”.

Declaraţia a fost făcută miercuri seara la postul Digi 24 TV: „România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, zidari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate” (vezi înregistrarea VIDEO, la de la sec. 50).

La reacţia realizatorului emisiunii „Jurnalul de seară”, Ioan Rus a încercat să diminueze gravitatea afirmaţiilor sale, susţinând că e vorba de „o licenţă”.

***

UPDATE: Întrebat, la Antena 3, dacă va demisiona ca urmare a declaraţiilor sale la adresa românilor din diaspora, Ioan Rus a spus că se poate gândi la aşa ceva dacă rezolvă problema cu Masterplanul de Transport sau dacă va fi neapărat nevoie de un astfel de gest. „Nu e foarte clar la ce trebuie să mă gândesc, pentru că eu m-am referit în sens pozitiv. Eu îmi cer scuze. De aici încolo, o să vedem ce e de făcut”. El a mai spus că declaraţia sa a fost făcută cu sens pozitiv, dar cu ”o formulare absolut nefericită”, susţinând că nu a dorit să eticheteze pe nimeni, ci să prezinte o situaţie dramatică a unor persoane.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “”Licența” ministrului Ioan Rus despre românii care muncesc în străinătate: „copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă”. UPDATE: Rus spune că declarația ar fi avut ”un sens pozitiv”

 1. Nicolae Dorobantu

  Romani stati azi in case, sa nu va revoltati impotriva acestor mizerii care ne fura si ne scuipa pe urma in fata!!!

  Reply
 2. Tempor

  Un dispret total si fara limite la adresa unei tari!
  Pe langa jignirile aduse unor familii mai flutura cu tupeu salariile de 700 de euro in contextul unor preturi astronomice pe km de autostrada comparativ cu alte state! Unde se duc profiturile?
  Nu se mai satura!?

  Reply
 3. geo

  după demisie se întoarce la Cluj?!
  oare căţi români cu rude plecate la muncă în străinătate, golani şi curve au votat pentru psd şi ponta?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *