Nicusor Dan

Legea Offshore trebuie să aducă dezvoltare României

Am participat astăzi la ședința Comisiilor reunite de Industrii, Finanțe și Administrație ale Camerei Deputaților, unde s-a discutat vreme de mai multe ore Legea offshore. La fel ca și în dezbaterea de la Senat a fost multă improvizație, iar Ministerul de Finanțe nu a venit nici de data aceasta cu studii care să arate impactul bugetar al acestei legi sau cu analize comparative privind nivelul de impozitare al exploatării gazelor naturale în țări cu rezerve similare.

Apreciez faptul că după ce am atras atenția că amendamentele adoptate la Senat pot aduce pierderi statului român de circa 9 miliarde de dolari, la Camera Deputaților s-a renunțat la aceste modificări și s-a ajuns la un nivel în care statul român câștigă în jur de 70% din profit, o variantă apropiată de câștigurile încasate de Marea Britanie, Olanda și Norvegia.

De asemenea, am reușit să îi conving pe deputații din cele trei comisii să adopte un amendament care dă posibilitatea dezvoltării zonelor de coastă din apropierea exploatărilor, acestea putând fi amenajate și folosite în scop economic.

România are nevoie de o Lege offshore care să aducă dezvoltare și investiții în țară. Sper ca votul de mâine din Camera Deputaților să fie în această direcție, pentru că vorbim de o lege cu efecte pe termen lung.

[Puteți citi toate articolele România Curată despre gazele din Marea Neagră la acest link]


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Legea Offshore trebuie să aducă dezvoltare României

 1. Nelu Stiuca

  POLITICA Romaniei postcomuniste, reprezentata in majoritatea cazurilor si situatiilor de catre impostori semidocti sau oportunisti banditi si tradatori precum si lipsa de CIVISM a poporului roman, a facilitat adincirea, fara margini a crizelor de COMPETENTA si MORALITATE instalate in procesul complex de administrare a destinelor natiunii, cu consecinte deosebit de grave in toate domeniile vietii.
  ERORILE si ABUZURILE comise de toate administratiile si guvernele postdecembriste isi pun amprenta in mod dezastruos asupra evolutiei poporului roman care de 28 de ani se afla intr-un proces continuu de prabusire abisala.
  In anul 2018, in Romania, economia, partidele politice şi presa sunt controlate de cei cu interese economice puternice. Situaţia existenta, (declinul national), se poate schimba doar printr-o “MIŞCARE DE REFORMARE POLITICĂ”. (Theodore Roosevelt rămâne memorabil în istoria mondiala pentru ca a reformat S.U.A. luptand cu succes împotriva oligarhilor si impostorilor din societatea politica mfiotizata a vremii). Numai consolidand instituţiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea istoriei neamului in interesul progresului general. Doar, DIMINUAREA SARACIEI, ELIMINAREA ANARHIEI SI LIMITAREA PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenţei de opinie şi va asigura “capacitate adevărului de a combate greşeala si minciuna” precum si eliminarea riscului de activare a oricarui tip de dictatura.
  Printre ELEMENTELE ESENTIALE pe care “românii progresisti” trebuie să le promoveze, ca factori de reusita, pentru asigurarea conditiilor firesti impuse de teza fundamentala a succesului social si anume “capacitatea adevărului de a combate greşeala si minciuna” in vederea asigurarii la nivel national a unei schimbari pozitive garantate, se pot evidentia:
  1. – Statuarea unui “sistem judiciar fidel statului de drept, care să protejeze orice persoană de încercările statului de a elimina diferenţele de opinie si sa sanctioneze fara echivoc delictele politice”;
  2. – Normalizarea “vietii religioase prin purificare si recurgere la exigentele randuielilor crestin-ortodoxe a celor ce slujesc, imparatiei lui Dumnezeu, in numele poporului roman”.
  3. – Infiintarea de “partide politice democratice puternice, independente de oligarhii financiari şi dedicate asigurării bunăstării românilor obişnuiţi, majoritari si consolidarii clasei de mijloc”;
  4. – Asigurarea “unei pieţe libere, protejată de concentrare economică pronunţată, prin existenţa unor legi antitrust şi a unor reglementări raţionale care sa impuna un sistem fiscal etic progresist”.
  5. – Promovarea unei prese “independente nu doar fata de stat, ci şi fata de interesele economice a celor care folosesc presa pentru a manipula discursul si opiniile publice”.
  Fără realizarea si pretuirea valorilor sociale si umane fundamentale nici o schimbare de durată, in viata publica din Romania, nu este posibilă pentru exercitarea drepturilor si libertatilor oferite de Dumnezeu romanilor ca fiinta colectiva.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *