Nicusor Dan

Coaliția de guvernare face un cadou de circa 10 miliarde de dolari companiilor petroliere

Actuala coaliția de guvernare se pregătește să facă un cadou generos companiilor petroliere, un cadou evaluat între 4-10 miliarde de dolari.

În ședința Comisiilor reunite de economie, industrii și servicii și respectiv de energie și resurse minerale din Senat s-a aprobat astăzi un amendament care elimină practic impozitul suplimentar pe extracția de gaz natural din Marea Neagră.

Prin acest amendament adoptat de majoritatea senatorilor, statul român pierde între 4 și 10 miliarde de dolari. Astfel, conform calculelor, la un preț mediu al gazului natural de 114lei/mwh, pierderea statului este de 4,4 miliarde dolari, iar la un preț mediu de 180lei/mwh, pierderea statului este de 10 miliarde de dolari.

Sumele sunt calculate pe intervalul 2018-2040, prevăzut pentru explorarea gazelor din Marea Neagră.

Printr-un simplu vot, senatorii din cele doua Comisii au afectat pe termen lung șansa statului român de a câștiga mai mulți bani din exploatarea gazelor naturale și de a folosi acești bani pentru modernizarea țării.

Trebuie precizat că România practică printre cele mai mici taxe și impozite la exploatarea gazelor naturale, comparativ cu țări cu resurse similare.


[Puteți citi toate articolele România Curată despre gazele din Marea Neagră la acest link]


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

9 thoughts on “Coaliția de guvernare face un cadou de circa 10 miliarde de dolari companiilor petroliere

  • CMC

   Sa vedem daca o mai trimite inapoi si de data asta.
   Sau concediile in Florida sunt mai placute cand petrolistii straini sunt satisfacuti?

   Reply
  • Ghita Bizonu'

   Si poate ne spune de ce nu s-a facut si o mica demosntratie de numa vreo 50 miii de TFL isti care sa tipe „aparam legea asa cum a fost ea votata!”,”Jos labele de pe gazele NOASTRE!” , „Noi vrem multi $$$$$$$$$$ !” eventual si o placarta „Rick Perry nu uita/Romania nu e a ta” .
   Ca oricum nopi o sa cumpram dinSUA echiopament militar de cateva melearde ….

   Reply
 1. CMC

  Noroc ca PSD-ul se autodistruge, ca opozitia e total impotenta.
  E practic un manual de „Cum ne vindem tara”, cu complicitatea politicienilor, presedintelui si a serviciilor.
  Adica tocmai a celor platiti din bani publici ca sa nu se intample asa ceva.

  Reply
 2. Dumitru

  Cam ipocrit Nicusor Dan la faza asta. Nu l-am auzit sa incurajeze PSD sau pe Dragnea cand acesta le-a facut o mica surpriza multinationalelor. Mi-am zis si eu, ca americanii : sudden outbreak of common sense. Dar ce sa vezi, USR (partidul lui ND) a sarit imediat la beregata PSD. Nu zic, subiectul declarat era diferit. Dar macar putea sa declare ca una e buna si alta e rea. Ce sa vezi : nimic. N-a zis nimic ND nici cand a devenit evident ce va urma. Abia acum se gaseste sa fie viteaz. Asta nu inseamna ca PSD nu a tradat. Inseamna doar ca ND si USR sunt inca si mai nuli decat PSD. Damn it…

  Reply
 3. Marian

  Daca cineva isi inchipuia altfel e naiv: OMV are probabil experienta in a convinge decidenti romani cu conturi offshore cum e cu legea offshore…

  Reply
  • Ghita Bizonu'

   Uiti metoda cu mitingeala. Ca ma rog fraieri care mitimgesc striga altceva nu are emportanta cat timp ii soptesti lu Gibernu „”vezi ce iti pot face?!””

   Reply
 4. Carmen

  Suspect e ca dl. Nicusor Dan nu mai ia deloc atitudine fata de noua versiune a legii offshore, aceea pentru care Dragnea a intrat la puscarie, si care facea ca Romania sa castige substantial, asa cum trebuie, din concesionarea perimetrelor de exploatare a gazelor din Marea Neagra.
  Se pare ca dl. Nicusor Dan e foarte multumit ca guvenrul tradator Orban s-a asigurat ca Romania va lua praful de pe toba din concesionari. Avem guvern, dar acesta guverneaza si legifereaza pentru ‘investitorii’/ devalizatorii straini, nu pentru tara. Asta e una din noile metode de neo-colonialism. Se pare ca lui Nicusor Dan ii place.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *