Romania Curată

La un pas de tragedie. Dosar penal în cazul concertului Carla’s Dream din Piatra Neamț

Poliția din Piatra Neamț a deschis dosar penal pentru vătamare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale privind securitatea şi sănatatea în muncă în cazul concertului formației Carla’s Dream ce a avut loc într-un mall, întrerupt vineri seară chiar de membrii trupei, după ce mai multor persoane li s-a făcut rău din cauza căldurii.

„Urmare a evenimentului din seara zilei de 20.05.2016, ce a avut loc într-un spaţiu comercial din municipiul Piatra Neamţ, poliţiştii nemţeni au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal privind săvarşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ. Astfel, în cursul zilei de astăzi au avut loc primele audieri în dosar”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Neamţ, citat de Mediafax.

Nouă persoane care asistau la concertul Carla’s Dreams au avut nevoie de asistenţă medicală după ce li s-a făcut rău, dintre acestea patru fiind transportate la spital, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

„Din cauza faptului că era un număr foarte mare de persoane într-un spaţiu foarte mic şi nu se mai putea asigura o eventuală evacuare în condiţii de siguranţă, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a dispus deplasarea la faţa locului a inspectorilor de prevenire pentru a efectua verificări suplimentare destinate siguranţei participanţilor. Din cauza apariţiei stărilor de leşin în rândul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la faţa locului, plt.maj. Buţurcă Cătălin, împreună cu organizatorii au decis sistarea concertului. Echipajul de pompieri a colaborat foarte bine cu echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, condus de dr. Albu Dorice, fiind asistate nouă persoane, dintre care patru au fost transportate la spital”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

Inspectorul şef a dispus evacuarea ordonată a persoanelor, acţiune în care au colaborat efectivele ISU, forţele de jandarmi aflate la faţa locului şi reprezentanţii firmei de pază.

Mai multe persoane s-au simțit rău vineri seară la mall-ul din Piatra Neamț unde avea loc un concert al formației moldovene Carla’s Dream. Membrii trupei au fost cei care decis întreruperea concertului: „Am oprit concertul din Piatra Neamţ. Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii. Mai multe persoane (inclusiv copii) care şi-au pierdut cunoştinţa”, au transmis reprezentanţii trupei pe Facebook.

Incidentul de la Piatra Neamț survine la numai șase luni după ce România a fost zguduită de tragedia din clubul Colectiv din București, cauzată tot de nerespectarea regulilor în ceea ce privește organizarea unor astfel de evenimente. La clubul Colectiv au murit 64 de persoane. Se pare însă că nu învățăm nimic din aceste tragedii…


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *