Adrian Popescu

La sesizarea Consiliului Concurentei Contractele de salubritate din Bucuresti au fost anulate de instanta

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, la solicitarea Consiliului Concurentei, incetarea contractelor de salubrizare aflate in derulare in Capitala, obligand totodata edilii sa organizeze noi licitatii pentru acest serviciu public.

Hotararea instantei, care vizeaza contractele incheiate de Primaria Capitalei si de primariile sectoarelor 1, 2, 3, 4 si 6, a fost data „in vederea asigurarii liberei concurente si egalitatii de tratament intre operatorii interesati sa intre pe aceasta piata”, spun cei de la Consiliul Concurentei.

„Suntem incurajati de decizia Curtii de Apel care, in calitate de prima instanta, a admis actiunea Consiliului Concurentei in vederea restabilirii si mentinerii unui mediu concurential pe piata serviciilor de salubrizare din capitala. In continuare, suntem deschisi sa colaboram cu partile implicate pentru a rezolva cu celeritate disfunctionalitatile existente pe aceasta piata”, spune presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Consiliul Concurentei a actionat in instanta autoritatile publice din municipiul Bucuresti pentru ca nu au pus in practica masurile dispuse la sfarsitul anului 2009, pentru restabilirea unui mediu concurential pe piata serviciului public de salubrizare din Bucuresti.

Cei de la Consiliul Concurentei au constatat, in urma unei investigatii derulata in perioada februarie 2008 – decembrie 2009, ca autoritatile publice din Bucuresti au incalcat Legea concurentei prelungind durata contractelor de salubrizare prin acte aditionale, fara a organiza licitatii pentru selectarea operatorului.

Ca urmare, Consiliul Concurentei a solicitat primariilor organizarea de licitatii pentru selectarea operatorilor si stabilirea duratei contractului de delegare a serviciului public de salubrizare, astfel incat sa nu se limiteze concurenta mai mult decat este necesar pentru amortizarea investitiei.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *