Romania Curată

La pescuit pe „Drumul groazei”. Şi o candelă aprinsă la mormântul Consiliul Judeţean Cluj

Circa 100 de persoane au organizat joi un protest inedit pe drumul judeţean 109 C, din judeţul Cluj, supranumit şi „Drumul Groazei”.

Oamenii din mai multe localităţi care sunt traversate de acest drum au adus apă şi peşti în bălţile uriaşe care s-au format pe suprafaţa drumului şi s-au apucat de pescuit. Alte gropi au fost umplute cu butuci, iar un crater de pe drum a devenit „mormântul Consiliului Judeţean”, cu cruce, candele, tot ce era necesar.

În ultimii ani, locuitorii din această zonă a judeţului au mai organizat şi alte proteste pe acest drum pentru a cere autorităţilor repararea lui. Drumul a făcut parte din lotul de peste 400 de km de drumuri judeţene care trebuiau să fie reabilitaţi de firma Kiat, dar contractul CJ Cluj cu această firmă a fost reziliat, iar în acest moment există un proces pe rol.

pescuit drum

FOTO: gherlainfo.ro

Primarul comunei Ţaga, Romulus Mârza, a declarat pentru Ziua de Cluj că din totalul de circa 38 de kilometri cât are acest drum, au fost reparaţi circa 10 km, iar pe restul nu s-a făcut nimic. Romulus Mârza a mai afirmat că din primăvară nu s-a mai efectuat nicio lucrare pe acest drum.

La faţa locului a venit şi preşedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, care a spus că forul judeţean a alocat banii necesari pentru repararea drumului, iar cei de la regia care administrează drumurile, RAADPP, aflată în subordinea CJ Cluj, trebuie să se ocupe de lucrări. După el a luat cuvântul un vârstnic din zonă, care a dorit să afle un singur lucru: „De ce aţi venit aici, domnule Seplecan?”.

 

„Până acum ni s-a spus că nu sunt bani. La rectificarea de buget din august s-au alocat 3,5 milioane de lei şi tot nu se face nimic. Am înţeles că lucrările sunt oprite pentru că tebuie prelevate probe pentru o expertiză cerută în cadrul procesului cu firma Kiat. Sperăm să înceapă cât mai repede reparaţiile”, a mai spus primarul comunei Ţaga.

Directorul RAADPP, Mircea Avram, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere despre când estimează regia că va fi reabilitat acest drum.

DSC_0691 DSC_0665 DSC_0662 DSC_0725 DSC_0748


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “La pescuit pe „Drumul groazei”. Şi o candelă aprinsă la mormântul Consiliul Judeţean Cluj

  1. marcks

    Au papat bani si acum asteapta alta campanie electorala sa faca ceva pe multi bani.Asta este nu are ce le face nimeni.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *