Adrian Popescu

La Palatul Cotroceni se cheltuie un milion de euro pe medalii Basescu se pregateste sa decoreze 30.000 de persoane pentru merite deosebite

Presedintele Traian Basescu intentioneaza sa decoreze, in urmatorii trei ani, peste 30.000 de persoane „pentru merite deosebite”: parlamentari, primari, militari, aviatori, marinari, functionari, medici, profesori, sportivi, economisti, agricultori, diplomati si oameni de cultura. Administratia Prezidentiala a dat o comanda catre Regia Autonoma Monetaria Statului pentru achizitionarea de medalii si decoratii, valoarea contractului fiind de 4 milioane lei (un milion de euro).

De acesti bani vor fi livrate la Palatul Cotroceni aproximativ 32.000 de medalii si decoratii. Nu stim care sunt criteriile luate in calcul de seful statului la asemenea actiuni, dar un exemplu a fost oferit de Traian Basescu in luna decembrie 2011, cand a decorat 16 primari, printre care se afla Marian Vanghelie si Marian Ontanu. Tot atunci, au fost decorati primarii Cornel Rasmerita-Lupeni (descoperit de CNSAS ca a colaborat cu fosta Securitate comunista), Ioan Dorin Danesan-Sighisoara (condamnat in noiembrie 2011 la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu) sau Mircia Muntean-Deva (trimis in judecata, fiind invinuit ca a facut parte dintr-o retea de trafic cu masini de lux).

Iata mai jos lista cu medaliile si decoratiile comandate de Traian Baseascu:

– Ordinul National „Steaua Romaniei” (in grad de Cavaler, in grad de Ofiter, in grad de Comandor, in grad de Mare Ofiter, in grad de Mare Cruce si in grad de Colan).

– Ordinul national „Serviciul Credincios”

– Ordinul national „Pentru Merit”

– Crucea nationala „Serviciul Credincios”

– Medalia nationala „Serviciul Credincios”,

– Medalia nationala „Pentru Merit”

– Ordinul „Meritul Agricol”

– Ordinul „Meritul Cultural”

– Ordinul „Meritul Diplomatic”

– Ordinul „Meritul Industrial si Comercial”

– Ordinul „Meritul pentru Invatamant”

– Ordinul”Meritul Sanitar”

– Ordinul „Meritul Sportiv”

– Medalia „Meritul Agricol”

– Ordinul „Virtutea Militara”

– Ordinul „Virtutea Aeronautica”

– Ordinul „Virtutea Maritima”

– Ordinul „Barbatie si Credinta”

– Ordinul „Mihai Viteazul”

– Semnul Onorific „Vulturul Romaniei” pentru parlamentari

– Semnul Onorific „In Serviciul Patriei” pentru ofiteri si functionari publici cu statut special asimilati

– Semnul Onorific „In Serviciul Patriei”, pentru maistri militari, subofiteri si functionari publici cu statut special asimilati

– Semnul Onorific „Rasplata Muncii in Serviciul Public”, pentru functionari publici.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “La Palatul Cotroceni se cheltuie un milion de euro pe medalii Basescu se pregateste sa decoreze 30.000 de persoane pentru merite deosebite

 1. PLATON

  Lipsa de exigenta totdeauna aduce dupa sine lipsa de performanta un vechi proverb romanesc mai spune „Cu prostu nescolarizat te lupti un pic si ai scat/Dar duci o lupta colosala cu prostul care are scoala”. Lipsa de exigenta se regaseste in cazul acordarii de diplome inclusiv de doctorate de catre Ministerul Invatamantului, care a umplut Romania si nu numai de impostori. Situatie asemanatoare se regaseste si in majoritatea cazurilor de oferire a distictiilor, ordinelor, diplomelor si medaliilor acordate de diferite institutii ale statului unor acoliti, incurajindu-se astfel peste limite inimaginabile nonvalorile si batjocora fata de competenta, cinste si corectitudine.
  Acordarea fara responsabilitate a acestor distinctii, grade profesionale (mai ales generali sau chestori) nu a contribuit la intarirea principiilor de progres in functionarea statului roman, privind afirmarea competentei si moralitatii ca valori supreme ale democratiei ci din contra au ajutat la accentuarea disolutiei institutiilor statului. ORICUM in stuatie existenta PRESEDINTELE A SCAPAT HATURILE SI BUSOLA DIN MANA cum ar spune NENEA IANCU asa ca …………

  Reply
 2. POLITRUCUL

  Dupa decembrie 1989 poporului roman i s-a deschis calea, pentru a reduce la maxim riscurile de amenintare, spre suveranitate si autodeterminare totala. Putem constata cu stupoare cuvenita ca aceste deziderate nu se pot realiza din cauza CULTIVARII LA COTE SUPERIOARE A propriilor semidocti, incompetenti (paranoici) care se vor prin impunere propie, a fi numite elite sau “genii” care au favorizat generalizarea imoralitatii ce stapineste Romania in toate domeniile vietii sale (invatamint, sanatate, administratie, justitie, etc.)
  Pentru a-si dovedi SUVERANITATEA poporul roman trebuie sa reduca pe cat posibil din spatiul public, dilentantismul, impostura si flagelul CORUPTIEI pe care le exercita nonvalorile (ASA ZISELE PERSONALITATI ELITISTE ) asupra sa. In acest scop este nevoie mai intai de toate de o PUTERE POLITICA SAU CIVICA formata din CAPABILITATI UMANE comparabile cu cele existente in statele emancipate ale lumii si unde exista un grad ridicat de ONORABILITATE si MORALIATATE.
  Alegerile parlamentare (nationale si europene) nici dupa aplicarea metodei “votului uninominal”, nu ne-a oferit romanilor sansa ca si in cazul unui proces de dializa, sa fie ELIMINATE REZIDUURILE SAU GUNOAILE POLITICE din STAFUL tarii.

  Reply
 3. ion

  DIN RANDURILE ACESOR DECORATI LA MINUT VOR FI RECRUTATI SUSTINATORII SI LAUDATORII PRESEDINTELUI.
  STIE CINE STIE CE ALTII NU BAGA IN SEAMA.

  Reply
 4. cornel

  Nu sunt surprins, retrospectiv si nu cu mult efort, putem vedea ca basescu este liniar, sutele de kg. de ordine si medali, cat si metri cubi de documente insotitoare, nu inseamna altceva decat DEVALORIZARE. Acest individ, ptr. cei mistici, de o anumita factura, poate insemna ca si respiratia, nu mai este la el, functie fiziologica.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *