Cristian Florin Franț

Șpaga la Consiliul Judeţean Caraş-Severin e ca un puroi care a dus toată instituţia la septicemie. Până şi controlorii de trafic au fost prinşi luând mită

La Consiliul Judeţean Caraş-Severin şpaga pare a fi un al doilea mediu, după ce aflăm săptămână de săptămână câte un alt protagonist al unui episod de şpagă. Săptămâna asta a fost rândul a doi inspectori de la Control Trafic de la DADPP a Consiliului Judeţean, Gheorghe Bujancă şi Florin Boată, prinşi în flagrant cu 1.000 de lei luaţi mită pe un drum judeţean din apropierea oraşului Oţelu Roşu, drum judeţean care n-a mai fost reparat de ani buni, dar la care fusese trimis controlul de trafic.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor Gheorghe Bujancă şi Florin Boată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Aceştia, în calitate de funcţionari ai Consiliului Judeţean Caraş-Severin, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic un conducător auto, şi, constatând că nu are o autorizaţie de circulaţie pentru drumuri judeţene, i-au pretins suma de 1000 lei pentru a nu îndeplini un act ce intra în atribuţiile lor de serviciu, respectiv pentru a nu îi aplica o amendă contravenţională.

În cursul aceleiaşi zile, inculpaţii au primit de la reprezentanţii societăţii (denunţători în cauză), al cărei angajat era conducătorul auto, suma pretinsă pentru a nu lua măsurile legale.

Aceştia au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă. Tribunalului Caraş-Severin a luat măsura arestării preventive pe 30 de zile faţă de cei doi inculpaţi. Asta deşi, iniţial, avocaţii celor doi au invocat lipsa competenţei materiale a judecătorului de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Caraş-Severin, mergând pe suma primită mită, care este mică şi de competenţa judecătoriilor şi nu pe fapta în sine, flagrant la luare de mită, care asigură competenţa materială a Tribunalului. Avocaţii au mai cerut şi arestarea la domiciliu a celor doi inspectori, dar Tribunalul a respins cererea.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *