Adrian Popescu

La cât se ridică o şpagă de ministru: 370.000 euro pentru un singur contract din bani publici

Procurorii DNA i-au deschis un nou dosar lui Darius Vâlcov, pentru o şpagă luată chiar pe timpul când era ministru al Finanţelor şi ne explica cum este cu noul Cod Fiscal.

Fost primar al municipiului Slatina, Vâlcov avea pretenţia ca o parte din contractele din bani publici din acest oraş să fie aprobate tot de el, chiar dacă nu mai era primar. Potrivit DNA, în anul 2012, omul de afaceri Sorin Păduraru a apelat la Lucian Şuşală (şoferul lui Darius Vâlcov) pentru intervenţii la Darius Vâlcov (pe atunci senator) şi Minel Prina, primarul în funcţie din Slatina, pentru ca aceştia din urmă să facă demersuri în vederea deblocării plăţilor aferente unui contract de execuţie de lucrări pentru reabilitarea unor străzi din centrul istoric al oraşului Slatina. În schimbul intervenţiei sale, Darius Vâlcov a primit prin intermediar echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro.

Ulterior, în vara anului 2014, când deja era ministru, Vâlcov i-a pretins şi a primit de la reprezentantul firmei Condor Păduraru SRL, prin intermediar, un procent de 10% din valoarea sumelor încasate fără TVA de această firmă în urma derulării contractului cu SC Compania de Apă Olt SA.

Astfel, Vâlcov a primit 1.700.000 lei (echivalentul a 370.000 euro), în două tranşe, în luna septembrie 2014 şi în luna februarie 2015, bani numai buni de investit în tablouri.

Vâlcov a fost chemat miercuri la DNA unde i s-au adus noile acuzaţii, el fiind trimis în judecată într-un alt dosar de trafic de influenţă, unde mita se ridică la 2 milioane euro.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *