Romania Curată

La 30 de ani, milionară pe bani publici

Tânăra Maria Gabriela Horga, un candidat sigur pe listele PNL Constanța pentru Camera Deputaților, este ceea ce se cheamă un bugetar de succes, scrie Jurnalul național.

La 23 de ani, era consiliera lui Daniel Dăianu la Parlamentul European, apoi a lui Daniel Chiţoiu, în Parlamentul României, la Ministerul Economiei şi la ANAF. Pupila foştilor miniştri liberali a devenit doctor în economie la 27 de ani, iar acum predă atât la Universitatea Ovidius, din Constanţa, cât şi la ASE Bucureşti. Fost vicepreşedinte al tineretului liberal, Maria Gabriela Horga cunoaşte din 2012 o ascensiune absolut fabuloasă, primind în acest timp posturi în consiliile de administraţie sau comisiile de privatizare ale companiilor cu acţionariat de stat GDF Suez Energy, Active Conexe SA, SAAF, Electrica SA, Electrica Muntenia Sud SA, Electrica Distribuţie Muntenia Sud SA, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Eximbank şi Romaero. Joburile la stat i-au adus câteva sute de mii de lei, la care se adaugă dividende de la Fondul Proprietatea şi de la firmele proprii de alte câteva sute de mii. În plus, încasează an de an venituri din chirii şi recuperează împrumuturi date cu dobândă societăţilor sale, dar şi naşului de cununie.

Numai în 2014, când publica ultima sa declaraţie de avere, Maria Gabriela Horga raporta venituri totale de aproape un milion de lei, plus bijuterii în valoare de 60.000 de euro.

Milioane de la stat

Tânăra a devenit milionară în euro de pe urma celor 43 de contracte primite de la stat în perioada 2010- 2015, majoritatea după ce a început să ocupe funcţii de conducere în companii publice. Firma Mariei Horga, Euro Audit Service SRL din Târgovişte este specializată în instalaţii electrice şi a încasat în total de la stat 6.338.122,03 de euro, prin contrate semnate cu primăriile Buftea, Târgovişte, Târgu Jiu, Cugir, Conteşti, Şelaru şi Vişina, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Enel Distribuţie Muntenia, Compania Naţională de Investiţii, Electrica Distribuţie Transilvania Sud etc. O altă firmă de-a sa, Blitz Lightning Company SRL, acum în faliment, a contractat lucrări publice de încă 500.000 de euro, în perioada 2008- 2010.

Maria Gabriela Horga este singurul candidat sigur de locul său pe listele PNL Constanța pentru Parlament. Tânăra milionară din contracte și funcții la stat a fost impusă direct de către conducerea centrală a PNL, mai scrie Jurnalul național.

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “La 30 de ani, milionară pe bani publici

 1. Codo

  E de ajuns sa se uite cineva in doctoratul ei si i se mai tempereaza zambetul. Zic si eu, ca la 27 de ani si cu profilul asta nu putea sa produca ceva prea autentic.

  Reply
 2. Eva

  DNA si DIICOT CE FAC AU DESTULE DATE SI INFORMATII DE INTERES JUDICIAR.
  Vasile Horga este deputat PNL şi un apropiat al foştilor baroni dâmboviţeni Florin Popescu (ex-PDL şi apropiat al Elenei Udrea, condamnat la închisoare după ce şi-a mituit alegătorii cu pui) şi Ion Stan (fost deputat PSD, condamnat, de asemenea, pentru corupţie). Horga s-a dovedit mai tare decât cei doi, deşi are, categoric, motive mult mai serioase de a-şi regreta faptele: anul trecut, a omorât un pieton, peste care a dat cu maşina.
  Maria Gabriela Horga primeşte case şi terenuri ca donaţii, pe care le donează înapoi către aceiaşi părinţii bugetari (tatăl e deputat, mama director la Curtea de Conturi), îşi împrumută propriile firme, dar şi pe naşul multimilionar cu sute de mii de euro. Ro tara lui PAPURA VODA.

  Reply
  • Wolff

   Adevarat, ca in RO la nimenea, cu ceva pasarica ajungi mare, vezi Firea, Udrea, Gorghiu, Crinutza Dumitrean, Bica, etc.

   Reply
 3. Eva

  Maria Gabriela Horga a devenit milionară în euro de pe urma celor 43 de contracte primite de la stat în perioada 2010- 2015, majoritatea după ce a început să ocupe funcţii de conducere în companii publice. Firma Mariei Horga, Euro Audit Service SRL din Târgovişte este specializată în instalaţii electrice şi a încasat în total de la stat 6.338.122,03 de euro, prin contrate semnate cu primăriile Buftea, Târgovişte, Târgu Jiu, Cugir, Conteşti, Şelaru şi Vişina, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Enel Distribuţie Muntenia, Compania Naţională de Investiţii, Electrica Distribuţie Transilvania Sud etc. O altă firmă de-a sa, Blitz Lightning Company SRL, acum în faliment, a contractat lucrări publice de încă 500.000 de euro, în perioada 2008- 2010.Ro SAT FARA CAINI, ESTE CAPTURATA DE MAFIE.

  Reply
  • CMC

   Cred ca pe Ponta si Sova i-au inhatat pentru muuuult mai putin!
   Dar, daca avem justitie selectiva….
   Important e sa fii de partea celui care controleaza pe cei care dau in lucru dosarele.

   Reply
 4. John Morris

  Tinara este desteapta si… tinara, ca la 70 de ani nu ar fi avut atit noroc si bafta la milioane cu… statul, peunde si cum a putut, ca de, e tinara.

  Cind vom putea citi dosarul adevarat, nu ala, ticluit, vom putea afla mai multe ca de… e tinara si mai are inca puteri, PNL-iste si alte iste ca inca mai e tinara si folositoare.

  Success!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *