Dorin Tudoran

KAKISTOCRAȚIA

Acesta este titlul cărții de publicistică pe care am publicat-o în 1998 la Editura ARC din Chișinău.

Ieri, Peggy Noonan a publicat în The Wall Street Journal un text intitulat “The Week They Decided He Was Crazy”.

Finalul textului sună așa:

“Închei cu un cuvânt nou; nou cel puțin pentru mine. Mi-a atras atenția asupra lui un prieten. E un cuvânt care descrie momentul în care ne aflăm. ”Kakistocrație”, din greacă. Înseamnă a fi guvernat de oamenii cei mai nepotriviți, cei mai necalificați și mai lipsiți de principii. Spre asta ne îndreptăm, nu-i așa? Va trebui să trecem prin asta împreună.“

Textul semnat de Peggy Noonan pune față în față caracteristicile negative cele mai importante ale celor doi candidați pentru Casa Albă și motivul pentru care democrata va câștiga:

“Hillary: Way Less Abnormal!”

Un abțibild (bumper sticker) descurajant și pentru cei care vor câștiga alegerile, și pentru cei care le vor pierde. Un abțibild rușinos pentru camioneta deșelată a democrației americane.

Astăzi se împlinesc 31 de ani de când am ajuns “în țara tuturor posibilităților”.

Și Kakistocrația este una dintre aceste posibilități.

***

Citește pe dorintudoran.com textul “The Week They Decided He Was Crazy”, de Peggy Noonan (în limba engleză)

trump tudoran


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “KAKISTOCRAȚIA

  1. Spânu

    Peggy, ma faci sa rad, de ce o fi Clinton way less? Ca e femeie? Altfel nu vad nicio diferenta asa de „way” intre cei doi mascarici, numai ca unul, da, vorbeste mai politicaly correct, e ceea ce [mai] conteaza in ziua de azi.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *