Romania Curată

Judecătoarea care l-a condamnat pe Voiculescu, exclusă din magistratură

Judecătoarea Camelia Bogdan, componentă a completului de judecată care l-a condamnat pe mogulul media și politicianul Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, a fost exclusă din magistratură de CSM. Decizia poate fi atacată în instanță.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, să o excludă din magistratură pe Camelia Bogdan. Decizia a fost luată ca urmare a unor acţiuni introduse pe rolul Inspecţiei Judiciare.

Juriştii consideră că judecătoarea a săvârşit o abatere disciplinară prin faptul că ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat cursuri funcţionarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluţionare dosarul ICA, în care același Minister al Agriculturii era parte civilă. Acest dosar a ajuns la Secţia pentru judecători a CSM în materie disciplinară.

„Acuzaţiile sunt nefondate în ansamblul lor şi cele din procedurile disciplinare şi cele din spaţiul public. (…) Nu a fost plătit (sejurul) de Ministerul Agriculturii. Ministerul Agriculturii era parte civilă în dosarul meu, dar eu am predat în calitate de expert al UE din 2009, am predat elemente de anticorupţie funcţionarilor statului. Plata s-a făcut prin SRL-ul care m-a contactat, banii proveneau de la Banca Mondială”, declara Camelia Bogdan în ianuarie, când a mers în faţa judecătorilor din CSM.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Judecătoarea care l-a condamnat pe Voiculescu, exclusă din magistratură

 1. Sica Dima

  Este clar un linsaj cum nu s-a mai vazut.Cu scopul de a induce panica inrindul magistratilor.CSMul care ar trebui sa intervina in apararea unul
  I magistrai aplica sanctiunea maxima fara motuv temeinic.Am inteles ca ANI a comunicat in scris ca judecstorea nu avea incompatibilitate in a fi formator pentru APIA.
  Jubileaza Ciuvica et company.Exista un CSM nou care apara reputatia lui .

  Reply
 2. Alina

  Inseamna ca mafia psd a pus mina pe justitie, a pus mina integral pe tara.
  Dupa mintea judecatorilor corupti din CSM, judecatorii romani nu pot judeca infractorii care au devalizat statul, pentru ca fiind platiti de stat, judecatorii romani sunt in conflict de interese !!!
  Camelia Bogdan trebuie sa fie sustinuta si aparata de toata lumea.
  La fel, Sefa DNA trebuie sa fie sustinuta si aparata de toata lumea.
  Lupta impotriva mafiei trebuie sa fie intensificata.

  Reply
 3. Ionas

  Lichidarea judecatoarei era previzibila cind Ghita a difuzat inregistrarea cu Basescu plingindu-se de nedreptatea facuta asupra unui membru al familiei ( ceva cu spalare de bani- DIICOT ).
  Lucra in dosare cu nume prea mari din lumea de conditie sociala foarte buna ,lume specializata in fraude si spalari de bani, DIICOT (Voiculescu de exemplu).

  Situatia este groasa rau daca eminentele din CSM ( sindicat politic al magistratilor)au gasit un motiv pueril sa o excluda pe judecatoarea aceasta neadaptata a societatii . Ea fiind inamovabila nu o puteau indeparta in alt mod ( Nu suntem in Italia,Palermo sa fie folosite solutii radicale)

  Ca la americani in 1963- nu puteaui da afara un presedinte prea incomod -Kennedy si prin urmare l-au exclus din viata paminteana

  Ne-am facut iluzii desarte in privinta sistemului judiciar autohton. E un cancer cu prea multe metastaze.

  Reply
 4. Daniela Nicolescu

  Sunt de acord cu sustinerea LCK si C.D! Trebuie inlaturate abuzurile si practicile abuzive, nu oamenii!!

  Reply
 5. Dumitru

  Eu le-as recomanda celor care au comentat favorabil Cameliei Bogdan sa isi puna intrebarea urmatoare : Ce ar dori sa e intample daca vreun adversar politic (e.g. pro-PSD) ar fi fost in situatie de conflict de interese atat de evident ? Impartialitatea justitiei inseamna exact asta : sa pui stacheta la acelasi nivel si pentru prieteni, si pentru dusmani. Intr-o alta ordine de idei, parca CSM era considerat inatacabil ca institutie acum vreun an. De ce acum dintr-o data e atacabil ? Mie mi se pare cat se poate de OK sa o vad pe aceasta CB exclusa. Sper ca si madam Kovesi sa zboare, iar Base sa intre la puscarie.

  Reply
  • Pentru dumitru

   Pentru dumitru :
   Bineinteles ca fiind un infractor sau un postac platit de infractori, ai dori ca cei mai buni procurori si cei mai buni judecatori sa zboare, pentru ca tu si stapinii tai sa scapati de puscarie.
   Exact asta nu vor Romanii, care demonstreaza de atitea zile, nu vor ca infractorii sa scape de puscarie, nu vor sa ramina cu banii furati.
   Trebuie sa fii complet retardat, daca faptul ca un judecator Roman, fiind platit de Statul Roman, crezi ca se afla in conflict de interese, atunci cind judeca pe cineva, inculpat ca prejudiciat Statul Roman.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *