Romania Curată

Iordache și-a dat demisia. Birchall propusă ca interimar (VIDEO)

Ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a dat, joi, demisia din funcție. El a făcut anunțul imediat după ședința de Guvern, într-o scurta declarație, invocând în susținerea deciziei sale dorința opiniei publice.

Demisia lui Iordache a fost solicitată de sutele de mii de protestatari din întreaga Românie în ultimele 10 zile, după emiterea Ordonanței 13, cea care urmărea să reglementeze abuzul în serviciu în favoarea penalilor din PSD și ALDE. Între timp, guvernul a retras ordonanța, însă protestatarii au continuat să ceară demisia guvernului Grindeanu și a lui Iordache.

Între timp, mai mulți magistrați de marcă au explicat că abuzul în serviciu trebuie redefinit în Codul Penal, dar numai după consultări temeinice ale experților și nu prin ordonanță de urgență.

Vezi înregistrarea video a demisiei:

Iată declarația lui Iordache:
„Buna ziua. Am de facut o declaratie de presa. De cand am venit la Ministerul Justitiei, mi-am propus si am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente si destul de sensibile.

Asa cum ati vazut si dumneavoastra, toate initiativele asumate sunt legale si constitutionale. Proiectele propuse s-au aflat in dezbatere publica, organizata de Ministerul Justitiei, iar acum sunt in dezbatere parlamentara.

Cu toate acestea, pentru opinia publica nu a fost suficient, drept pentru care am hotarat sa imi inaintez demisia din functia de ministru al Justitiei. Va multumesc”, a spus Iordache.

UPDATE: Premierul Sorin Grindeanu a transmis presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, în funcția de ministru interimar al Justitiei.

Vezi aici ce scrie presa despre Ana Birchall.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Iordache și-a dat demisia. Birchall propusă ca interimar (VIDEO)

 1. Jaques

  „Demersuri pentru rezolvarea unor PROBLEME EXISTENTE” în favoarea libertății, care n-ar trebui să existe, a unora …
  Problemele (existente!) și sensibile ale justiției române sunt văzute doar de un singur om? Cum se face că reprezentanți ai UE și Occidentului au văzut sensibilă taman rezolvarea problemei considerată de către dl ex-ministru ca fiind (sau CA ȘI FIIND) sensibilă?
  Ce diferență este între PSD-ul problemelor „care este” și PSD-ul problemelor „existente”? Că se sacrifică alt maur pentru aceeași cauză (bani)?
  Bucurați-vă de pensie (și venituri), dle Iordache: majoritatea votanților psd văd atâția bani deodată doar când își vând casa!
  Domnule Grindeanu, puteți sta liniștit: cu Băsescu ciondănindu-se cocoșește cu Tăriceanu (ăștia au fost alianța DA! WOWWWWWW!!!!!), cu Nicușor Dan cu carismă de cartof degerat și cu dna Turcan, reclamă la deux-pieces, veți face carieră de prim-ministru, nu strălucită, dar rezonabil de lungă. Șarpele care-i șoptește dlui Dragnea consultanță juridică de top și strecoară fitile cum că psd-ul nu trebuie să plece de la guvernare, ci să devină o altă pisică, de data asta vegetariană, are coada lungă.
  Vă dați seama ce-ar fi fost acum PSD-ul, dacă omul cu serviciile nu i-ar fi prigonit și tras în țeapă pe corupții din PSD și n-ar fi întărit statul de drept timp de 10 lungi ani ? Hă-hă-hă!!!!
  Cum, în calitate (/ca și) votant al acestui partid, să nu refuzi ceaiul cald al lui Johannis, când nu mai ai ieșire, iar stomacul îți împinge și lipește coloana vertebrală de perete? Eventual, dac-ar fi venit o nouă formațiune politică și ar fi spus, cu mânie intelectuală de rigoare, un NU hotărât sărăciei celor mulți de azi (nu neamurilor lor de mâine și poimâine)…
  Bătaie între găști, din birouri și de la distanță, cu fraierii în frig și Putin la ușă (dacă nu cumva n-o fi deja înnăuntru…).

  Reply
 2. MIMI

  ESTE MAI MULT DECAT PENIBIL SI CRIMINAL CE SE INTAMPLA IN GUVERNAREA RO ; Un miner este numit director la aviatie, O nimfomana ajunge sa gireze JUSTITIA, Ministri nu au nimic comun cu activitatile pe care le coordoneaza sau sunt depasiti de stuatii , Secretarii de stat numiti si consilierii sunt alesi din randul ageamiilor, semidoctilor, impostorilor, etc, Deciziile Guvernului nu sunt fundamentate si sunt adoptate in mod haotic in timp ce parlamentarii parca sunt luati de la glumeti sau din centre de reeducare. Guvernul a luat locul sindicatelor bate apa in piua fara sa arate implementarea vreunui PLAN, PROGRAM DE DEZVOLTARE sau a vreunei strategii sectoriale sau nationale pe termen scurt mediu sau lung. RO poate progresa mai in mod sigur si mai mult fara asemenea conducere a BARONILOR sau a MUTANTILOR GENETICI din structura clasei BURGHEZIEI COMUNISTE si a OLIGARHILOR.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *