Romania Curată

Iohannis: Poliția să explice de ce nu-l prinde pe Sebastian Ghiță

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut marţi Poliţiei Române să explice cum l-a pierdut pe fostul parlamentar Sebastian Ghiţă şi să explice de ce nu îl găseşte, anunță Mediafax. „Dacă nici asta nu o pot face, atunci cu ce se mai ocupă?“, s-a întrebat șeful statului. Fostul parlamentar a dispărut în seara ultimei zile în care mai avea imunitate parlamentară, pe când se întorcea de la o recepție dată de SRI cu aleșii din comisia de control a serviciului.

„Aştept ca poliţia să explice cum l-a pierdut pe Sebastian Ghiţă şi de ce nu îl găseşte. Dacă-l găseşte, bravo lor. Dacă nu, să iasă şi să spună de ce nu îl găseşte. Dacă nici asta nu o pot face, atunci cu ce se mai ocupă?“, a afirmat Klaus Iohannis.

Ghiţă a fost pierdut din filaj de poliţişti în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, iar ulterior, pentru nerespectarea condiţiilor controlului judiciar, pe numele fostului parlamentar a fost emis mandat de arestare în lipsă. La scurt timp după dispariţia sa, postul România TV a început să prezinte înregistrări cu acesta a lansat mai multe acuzații cu privire la fostul director operativ al SRI Florian Coldea, care între timp a demisionat, chiar dacă o anchetă internă l-a declarat nevinovat, și cu referire la șefa DNA Laura Codruţa Kovesi.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Iohannis: Poliția să explice de ce nu-l prinde pe Sebastian Ghiță

 1. marius

  SRI_ul ala care se zguduie in paispe de atata lupta cu bubulii pe plajele din Seychelles si Toscana Amorosa nu trebuie sa dea nici o explicatie???!!!
  Poate sa ceara explicatii domnul iohanis de la doamna general istode cum se lupta coldea cu mafiotul ghita!!

  Reply
 2. mihaela

  da’ lumea aia multa si finantata din servicii nu putea da o mana de ajutor? sau csat a decis doar echipe sri-procuror, nu si sri-politist? da’ domnul presedinte nu ne povesteste cum e cu echipele alea? sa le spuna si politistilor ca pot apela la ajutor. sau trebuie trecut prin csat in prealabil?

  Reply
 3. Protonic

  Ce sa faca Politia saraca a pierdut 2 si un sfert si nu mai are informatii, din cauza guvernului tehnocrat….

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *