Romania Curată

Iohannis își vrea like-urile înapoi. Ce anunț a făcut pe Facebook, noaptea trecută

După ce a dat naștere unui adevărat tsunami pe Facebook și, în general, în spațiul virtual, ca urmare a declarațiilor nefericite referitoare la evacuarea Antenei 3 din sediul de pe șoseaua București- Ploiești, Klaus Iohannis a postat un anunț ”lămuritor” , în toiul nopții trecute, pe rețeaua de socializare. Președintele vrea să sugereze că a fost înțeles greșit și că ”nu a avut intenția să apere pe cineva în fața legii.”

Iată mesajul integral:

”În legătură cu îngrijorarea care a apărut în spaţiul public în urma afirmaţiei referitoare la o posibilă evacuare a unei televiziuni, este necesar să fac câteva precizări. Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în faţa legii. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată.

Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Nu există niciun fel de discuţie aici. În acelaşi fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din decembrie 1989. Şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat.

Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă. Poate unii sau alţii îşi amintesc că, dimpotrivă, în campania din noiembrie – decembrie 2014, în campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de altă natură.

Am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit în aceste zile via Facebook.”

Mesajul vine la doua zile după ce Klaus Iohannis a declarat referitor la punerea în executare a hotărârii judecătorești în cazul ICA- Voiculescu că ”libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative” și a criticat ANAF pentru acțiunea sa. Declarația a declanșat un protest simbolic pe internet, mii de oameni retrăgându-și aprecierea de pe pagina de Facebook a președintelui.

De miercuri seara până sâmbătă dimineața, diferența dintre cei care au dat like paginii lui Klaus Iohannis și cei care și-au retras aprecierea a fost de aproape 40.000. Pe minus.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Iohannis își vrea like-urile înapoi. Ce anunț a făcut pe Facebook, noaptea trecută

 1. Emil Stoica

  Nu cred ca a înțeles. Acum am dubii ca a înțeles mesajul din Noiembrie 2014 sau mesajul #colectiv. Dacă societatea civilă (si aici includ si FB) nu sta cu ochii pe politicieni, ăștia ne fura totul imediat.

  Reply
 2. misu

  Am patit-o cu Iohanis ca satenii aia care au facut o lista cu intrebari si au hotarat ca cine stie sa raspunda la ele o sa fie seful satului. In final l-au pus sef pe nebunul satului care radea la fiecare intrebare satenii crezand ca rade pentru ca sunt prea usoare.
  Iohanis a tacut si noi am crezut ca e un intelept. Cand colo el e exact prototipul de politician roman pus pe capatuiala si apararea confratilor.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *