Romania Curată

Iohannis despre Brexit: ”România va negocia astfel încât interesul României să fie protejat”

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că România va negocia, în discuțiile din UE privind ieșirea Marii Britanii, în așa fel încât interesul țării noastre să fie protejat și, de asemenea, cu grijă față de românii care trăiesc și lucrează în acest stat.

„Avem mai multe chestiuni care e bine să fie cunoscute de opinia publică. Una la mână, ieșirea Marii Britanii din UE nu se va produce de azi pe mâine. Este un proces care va dura destul de mult. Specialiștii evaluează undeva la doi ani, timp în care se va negocia. Pot să vă asigur de pe acum — România este parte din această negociere și România va negocia în așa fel încât interesul României să fie protejat. Și, foarte important, România va negocia în așa fel încât să avem grijă de românii noștri care trăiesc și lucrează în Marea Britanie”, a spus Klaus Iohannis, la finalul întâlnirii pe care a avut-o pe tema Brexit la Palatul Cotroceni, potrvit Agerpres.

Șeful statului a subliniat că, după ieșirea din UE, „Marea Britanie va rămâne un partener foarte important pentru țara noastră”, însă nu va avea ”statut privilegiat în relația cu Uniunea Europeană”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Iohannis despre Brexit: ”România va negocia astfel încât interesul României să fie protejat”

  1. cuvinte

    Pozitia de sclav obedient a poporului roman cu siguranta va fi „protejata”. E cazul sa fie impuse taxe si impozite marite astfel incat sa se acopere gaura din buzunarul bancar german, francez si austriac suferita prin brexit

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *