Romania Curată

Iohannis: Criteriile de integritate pentru viitorul premier au fost anunțate înainte de alegeri

Criteriile de integritate cu privire la persoana care va ocupa funcția de șef al executivului au fost anunțate încă înainte de alegeri, a declarat marți președintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro. El a anunțat că va avea primele consultări cu partidele intrate în Parlament în cursul zilei de miercuri, iar săptămâna viitoare va convoca noul legislativ, dacă rezultatele finale ale scrutinului de duminică vor fi disponibile până la finalul acestei săptămâni.

„Criteriile de integritate le-am enunţat înainte de campania electorală ca să fie cunoscute şi să nu avem discuţii după”, a afirmat preşedintele referindu-se la desemnarea premierului. „Nu discutăm acum despre această lege, e o chestiune secundară”, a mai spus şeful statului, răspunzând unei întrebări referitoare la legea care interzice ca o persoană condamnată penal să ocupe funcţia de premier.

„Eu nu mă tem de niciun  demers politic legitim”, a răspuns Iohannis atunci când a fost întrebat dacă se teme de o eventuală suspendare a sa din funcţie în cazul în care va refuza desemnarea pentru postul de premier a lui Liviu Dragnea.

„Pentru a avea o claritate asupra evenimentelor, mâine voi avea prima rundă de consultări cu partidele politice care au intrat în Parlament. Vom vedea cum vede fiecare partid continuarea”, a mai declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, adăugând că agenda consultărilor de miercuri este deja fixată.

El a precizat că la consultările cu partidele va vedea „ce îşi imaginează fiecare partid şi cum doreşte să propună agenda”. Preşedintele a mai spus că avea multe discuţii cu persoana care va fi desemnată pentru funcţia de prim-ministru, pentru a avea o bună imagine despre ceea ce acesta va propune.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Iohannis: Criteriile de integritate pentru viitorul premier au fost anunțate înainte de alegeri

  1. Dumitru

    Inca o declaratie care i-ar scade (daca se mai poate) popularitatea lui Iohannis. In primul rand, el nu e aici in prerogativele lui constitutionale, pentru ca aplicarea legii este domeniul judecatorilor. Apoi, aici e vorba de lege, nu de criterii de integritate. Integritatea nu e definita in constitutie si nu isi are deci locul intr-o justificare formala. Felul in care Iohannis isi bazeaza discursul pe ea e neprofesional.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *