Romania Curată

Iohannis cere retragerea ordonanțelor privitoare la amnistie și grațiere

Proiectele de Ordonanţe de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale sunt „neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicaţie, o spun cele mai autorizate voci din Justiţie”, a afirmat vineri, într-o postare pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis. Postarea survine după ce, în urmă cu două zile, ministrul Justiției a făcut publice cele două proiecte de acte normative, în urma unei ședințe de Guvern la care șeful statului a participat și în timpul căreia s-a exprimat împotriva adoptării lor fără dezbatere publică.

„Proiectele de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicație, o spun cele mai autorizate voci din Justiție”, scrie președintele.

„Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casație şi Justiție, DIICOT, asociațiile magistraților și organizații ale societății civile s-au pronunțat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupție, abuz în serviciu și integritate, în regim de urgenţă, fără analize obiective şi în condiţii de totală netransparenţă”, mai spune Iohannis.

Așa că, încheie șeful statului, „sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanțe de Urgenţă”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Iohannis cere retragerea ordonanțelor privitoare la amnistie și grațiere

 1. Daniela Nicolescu

  CA „par” cu dedicatie- de acord! dar ca sunt inacceptabile si neavenite-nu! si care sunt vocile „cele mai autorizate”? ar trebui mai multa dezbatere si colaborare intre specialisti cu opinii pro si contra care sa conduca la un optim proiect de lege sau chiar lege (ca stim cum Parlamentul altereaza unele proiecte de lege!) Domnu’ KJ pare interesat numai de dedicatie, ignorand cu incapatinare orice alt argument pro -lege. Dedicatia facuta de justitie pentru a-i permite sa candideze la prezidentiale nu prea i s-a parut inacceptabila si neavenita, nu?

  Reply
 2. Adrian

  Ordonanțele deja se aplică. Pt d. Ghiță, de pildă. Atâtea controale la aeroport, pentru ce? Dacă n- am halucinații, și d.na Socol (condamnare cu exe?) era prin Otopeni la prânz.

  Reply
 3. brudariu

  Avem nevoie de o lege aa raspunderii perşonale a judecatorilor si procurorilor. Concluźie dupa 50 ani de munca in domeniu. Hotarari la comanda politica, sauvDNA, erori judiciare repetate etc. Nù se poate ca un gaarajist sa raspunda daca a gresit si avem un accident iar judecatorul care a distrus o viata sa ia pensie si sa fie scutit de culpa. Egalităte de tratament ptt toti indiferent de ocuparie. Prrsedinti, ministri, deputati senatori medici judecatori procurori politisti erc.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *