Romania Curată

Investigația Sky News despre traficul de arme din România s-a dovedit a fi o făcătură

Semnele de întrebare ridicate de înregistrarea făcută de Sky News în România cu unii presupuși traficanți de arme s-au dovedit a fi mai mult decât îndreptățite. Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că procurorii au identificat armele și persoanele mascate care apar în reportajul Sky News și că în acest caz se confirmă un „scenariu”, despre care crede că a fost pus la cale de jurnaliștii britanici, scrie Agerpres.

„La această oră, se efectuează percheziții în județele Mureș și Bistrița. Au fost identificate persoanele mascate și alte persoane care au colaborat cu acestea. Au fost identificate și ridicate armele. S-a descoperit și autoturismul și se face o cercetare în teren. Vor fi aduși în cursul zilei de astăzi pentru a fi audiați la București și vom reveni cu amănunte după ascultarea lor. Până la această oră, se confirmă ceea ce am preconizat la început — un scenariu, care cred că a fost pus la cale de jurnaliștii britanici”, a spus Daniel Horodniceanu într-o scurtă declarație făcută miercuri la sediul DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, la sediul DIICOT a fost adus cel care a intermediat întâlnirea dintre jurnaliștii britanici și presupușii traficanți de arme români. De altfel, acest intermediar și-ar fi recunoscut la audieri fapta.

În câteva ore, la sediul central al DIICOT vor fi aduse alte patru persoane, respectiv bărbații care apar mascați în reportajul Sky News.

În acest dosar, procurorii au început urmărirea penală pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din primele rezultate ale anchetei rezultă că armele erau deținute legal pentru vânătoare și aparțineau unuia dintre bărbații mascați. Reportajul a fost „aranjat” de jurnaliștii britanici, care le-au indicat presupușilor traficanți ce să spună la filmare, în schimbul unor sume de bani, mai scrie Agerpres.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Investigația Sky News despre traficul de arme din România s-a dovedit a fi o făcătură

  1. NC

    Nu m-ar mira să aflăm că de fapt scenaristul era altcineva și că jurnaliștii britanici au fost victimele unei intoxicări pe banii lor.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *