Adrian Popescu

Care să fie întrebarea de care fuge Klaus Iohannis de nu vrea să vină la dezbatere cu Viorica Dăncilă?

În 2014, cam tot pe vremea asta, Klaus Iohannis îl căuta cu lumânarea pe Victor Ponta ca să îl bage într-un studio de televiziune și să o dea parte-n parte cu el în fața românilor pentru voturile de departajare a turului al doilea al prezidențialelor de atunci.

Un remember nu strică: constat că domnul Victor Ponta își menține aceeași atitudine arogantă cu care ne-a obișnuit și în ceea ce privește organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare și așteptate de către toți românii interesați să afle proiectele celor doi candiadți rămași în cursa pentru Palatul Cotroceni.Klaus Iohannis, 4 noiembrie 2014

Faceți abstracție de numele lui Victor Ponta din această declarație și aplicați-o la contextul actual. Nu-i așa că e autocaracterizarea perfectă?

Ieri, Dan Motreanu, șeful de campanie al lui Iohannis, a ieșit public și ne-a spus că nu vom avea dezbatere: Preferăm ca în timpul rămas până în 24 noiembrie președintele Iohannis să poată întâlni în mod direct cât mai mulți cetățeni, pentru că ei sunt cei care votează.

Probabil că, în mintea lor, liberalii nu vor dezbatere ca să nu dea impresia că Viorica Dăncilă ar fi în directă competiție cu al lor candidat, ridicat pe acest piedestal de unde se uită fără atenție și îngrijorare la adresa candidatului PSD. Totuși, calculul e greșit. Cu fiecare zi în care se discută numai despre refuzul lui Klaus Iohannis de a veni la o dezbatere în fața electoratului, cu atât prinde contur ideea că îi este frică de Viorica Dăncilă.

Iohannis, Excelelența Sa, cade fix în capcana lor, a pesediștilor, care au în aceste zile o singură preocupare: cum facem să dăm de înțeles că Dăncilă are cel puțin o șansă? Uite așa, repetând că Iohannis fuge de ea, deci că îi este frică. Această idee, combinată cu aroganța care devine deja caracteristică celui care ocupă Palatul Cotroceni, poate fi un cocktail molotov periculos pentru liberali, dar totodată captivant pentru democrație. Excelență, aroganța a fost grav taxată și în 2004, și în 2014. Vezi să nu pățești la fel!

Și se mai întâmplă ceva foarte important în aceste zile pe fondul refuzului de a dezbate: apare la suprafață ceea ce trebuia să discutăm încă de prin octombrie. Ia spune-ne, tu, domnule președinte, ce ai făcut în acești 5 ani. De ce fugi de noi? Nu vrei să dai socotoeală că tu ai numit-o pe Viorica Dăncilă? Ți-e frică că vei fi pus în fața românilor să îți torni cenușă în cap pentru această decizie? Târziu, dar lumea a început să își pună aceste întrebări.

Sau fuge de altceva. O fi vreun glonț de argint?
Din nou, să ne amintim, întrebările au decis multe alegeri prezidențiale.
– Credeți în Dumnezeu, domnule Iliescu?
– Azi noapte v-a plăcut la Vântu?

Care să fie întrebarea de care fuge Klaus Iohannis?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Care să fie întrebarea de care fuge Klaus Iohannis de nu vrea să vină la dezbatere cu Viorica Dăncilă?

 1. Adrian

  Este evident, tot o întrebare cu tentă personală, chiar intimă. După părerea mea, a pregătit-o G. Firea.

  Cine-a urmărit dezbaterea Halaicu-Ionescu a văzut atât că dinspre fesene veneau astfel de tactici cât și că o minimă pregătire a confruntării (în cazul Halaicu, mult peste minimă) de către un candidat poate răsturna piedicile construite de adversar în baza acestor tactici (în cazul acela, schema informă desenată pe o bucată de hârtie, care necombătută energic de adversar l-ar fi dus în penibil pe acela din urmă)

  Reply
 2. emil

  Intrebarea e de ce Iohannis si Dancila fug de o dezbatere publica cu procurorii DNA pentru ca populatia pagubita sa poata afla cat a furat si talharit fiecare?

  Reply
 3. T.Y.

  Dacă țin dezbatere, va fi ca o emisiune pe ComedyCentral: râzi când vorbește Dăncilă și se bagă publicitate la greu între pauzele dintre cuvintele lui Johannis.
  Întrebarea care l-ar putea înfunda pe Johannis nu va fi pusă. Și cred c-ar putea-o înfunda și pe Dăncilă deopotrivă. Răspunsul nu se poate rosti, cu atât mai puțin de cei doi candidați, ci ar trebui să fie o anchetă jurnalistică cum n-am mai văzut de mult în România. Una făcută de un jurnalist ca de Pulitzer. (Nu vă gândiți la RiseProject, echipa care găsește valize și dosare complete, pe subiect, și publică la momente așa de bine alese că doar paranormalul le poate explica.)
  Întrebarea e asta: Care facțiune a Securității vă sprijină? Ar putea fi completată cu asta: De ce vă complaceți în situația de guvernator docil al coloniei?, respectiv De ce vreți să ajungeți guvernatoare a coloniei? Pe ce loc vreți să lăsați România, între țările din UE, la finele mandatului de președinte? etc. etc.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *