Romania Curată

Înfrângere pentru DNA: Înalta Curte a ridicat controlul judiciar în cazul lui Ghiță

Înalta Curte a hotărât că nu există motive pentru ca Sebastian Ghiță să fie sub control judiciar, așa cum au decis procurorii DNA, motiv pentru care au ridicat această măsură preventivă. Reamintim că Sebastian Ghiță este cercetat într-un dosar penal alături de Victor Ponta pentru că i-ar fi dat acestuia 220.000 de euro pentru a-și asigura un loc eligibil pe listele de candidați parlamentari din 2012. În același dosar, Victor Ponta a scăpat doar de o parte din măsurile dispuse în urma controlului judiciar și anume de interdicția de vorbi cu presa în legătură cu dosarul său și de a pleca din țară.

„Au fost multe argumente aduse în faţa instanţei supreme şi ceea ce pot să vă comunic este că speranţa oricărui cetăţean din România este la judecător, mai ales la domnii judecători de la instanţa supremă. Uneori e bine, alteori e inutil ca dezbaterile în cazul unor persoane cu notorietate, cum ar fi Victor Ponta sau chiar şi eu, să ajungă în faţa publicului. Eu cred că astăzi, când vorbim despre drepturile cetăţenilor români de a circula liber şi de a se exprima liber în ţara lor, e bine să fie publice. Echilibrul între cetăţeni şi instituţiile de forţă nu poate fi adus decât de aceşti oameni, de judecători. Trebuie adus acest echilibru. După o anumită perioadă procesuală judecătorii şi procurorii aleg când să ridice aceste interdicţii. Şi la mine s-au ridicat mai multe”, a declarat Sebastian Ghiţă, marţi, după şedinţa de judecată în cadrul căreia a cerut revocarea controlului judiciar.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *