Romania Curată

Indicii de abuz în serviciu la sectorul 4. E vizat şi Piedone

DNA face cercetări pentru abuz în serviciu cu privire la modul de emitere a autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv de către Primăria Sectorului 4, informează Mediafax. Procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob a declarat, joi, că sunt indicii de abuz în serviciu legat de emiterea autorizaţiei de funcţionare, fiind vizaţi funcţionari din Primăria Sectorului 4, inclusiv primarul.

Procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Iacob, a declarat, joi, că el şi un coleg din DNA se ocupă de ancheta privind legalitatea eliberării autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv, la acest moment existând indicii cu privire la fapte de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu şi fals intelectual.

„În cursul zilei de astăzi, la DNA – Secţia de combatere a corupţiei a fost înregistrată o cauză penală ca urmare a disjungerii şi declinării dispuse de colegii de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ). Cercetările vizează fapte de competenţa DNA, respectiv abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la această faptă şi fals intelectual. Procurorul şef al DNA a dispus ca un colectiv de doi procurori şi mai mulţi ofiţeri judiciari să efectueze acte de urmărire penală în cauză. În cursul zilei de astăzi vom stabili un plan de anchetă şi putem să vă comunicăm că vom derula, cu maximă celeritate, activităţile ce se impun în prezenta cauză”, a spus procurorul Marius Iacob, care a anchetat şi dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Procurorul şef Marius Iacob a mai spus că, din ordonanţa de declinare, rezultă că sunt indicii cu privire la comiterea unor fapte de abuz în serviciu în legătură cu circumstanţele în care a fost emisă autorizaţia de funcţionare pentru clubul Colectiv.

„Din ordonanţă, într-o primă fază, rezultă că sunt vizaţi funcţionari din cadrul primăriei, inclusiv primarul sectorului 4, persoană ce atrage competenţa DNA”, a precizat Iacob.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *