Romania Curată

Inconștiență? Microbuzul care s-a răsturnat la Brașov avea 25 de locuri și 30 de pasageri

Patru persoane au murit și 26 au fost rănite (din care una în stare foarte gravă) în urma accidentului care a avut loc în zona localității Perșani, din județul Brașov. Potrivit informațiilor furnizate de poliție, mașina avea în certificatul de înmatriculare doar 25 de locuri, scrie Agerpres.

”Toate victimele decedate în accidentul din județul Brașov sunt persoane majore. Persoana presupusă minoră, conform informațiilor anterioare, avea vârsta de 20 de ani. Numărul victimelor se ridică la 30. Patru persoane și-au pierdut viața. 26 de persoane au fost rănite, una este în stare gravă (cod roșu), două încadrate în cod galben de urgență, restul au suferit răni ușoare. Șase persoane sunt internate la Spitalul Județean, 11 la Spitalul de Pediatrie, cinci la Spitalul Militar și patru la Spitalul ‘Sf. Constantin’. Toate unitățile sanitare sunt din județul Brașov”, se arată în comunicatul MS.

Microbuzul care s-a răsturnat la Perșani avea înscris în certificatul de înmatriculare 25 de locuri, precizează IGPR, adăugând că polițiștii verifică listele de pasageri puse la dispoziție de către Inspectoratul Școlar Județean Iași și cele existente la unitățile medicale de pe raza municipiului Brașov pentru a se stabili cu exactitate persoanele existente la ora producerii evenimentului, în autocar.

Din primele verificări s-a constatat că în interiorul autocarului sunt montate 29 de scaune, deși autovehiculul avea înscris în certificatul de înmatriculare 25 de locuri. În foaia de parcurs a autocarului sunt înscrise 24 de persoane.

La sosirea echipajelor de salvare, acestea au constatat decesul a 4 persoane (care în primă fază nu au putut fi identificați) și au trimis către spital 21 de persone rănite. Ulterior alte 5 persoane, care inițial nu acuzaseră dureri, au fost redirecționate de echipajele medicale către spitalele din Brașov.

Polițiștii IPJ Brașov au acționat pentru salvarea victimelor, fluidizarea traficului în zonă, dirijarea circulației pe rute ocolitoare și cercetarea la fața locului, făcută în prezența procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov.

Concomitent, din dispoziția șefului Poliției Române, polițiștii din IPJ Iași, împreună cu echipa ICSTR efectuează verificări la sediul firmei proprietară a autocarului, pentru a stabili toate aspectele privind condițiile în care s-a efectuat cursa.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Inconștiență? Microbuzul care s-a răsturnat la Brașov avea 25 de locuri și 30 de pasageri

  1. Tempor

    Ar trebui amintit totuși faptul că pe vremuri, autocarele interjudețene sau cele ce făceau curse regulate pe anumite trasee județene, cu o stare tehnică mai precară decât actualele, circulau pline ochi, cu ușile care abia se închideau de mai și leșinau oameni de căldura sufocantă.
    Lipsa de profesionalism. Nu mai avem nici șoferi!?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *