Sorin Paveliu

Închiderea şcolilor o zi din cauza gripei este absurdă din punct de vedere sanitar

Închiderea unităților școlare pentru prevenirea îmbolnăvirilor atunci când au apărut multiple focare de gripă s-ar putea să fie o măsură necesară. Închiderea pentru o zi este absurdă din punct de vedere sanitar, nu rezolvă nimic. Mai degrabă ar fi trebuit să informeze lumea cât este de gravă situația și să anunțe tranșant că dacă se trece de acest prag în ziua X, se vor închide școlile pentru o perioadă de atâtea zile.

Sunt măsuri care mai degrabă trebuie văzute în perspectiva zilei libere care nu s-a mai dat, respectiv fiind imediat după sărbătorirea Micii Uniri, se putea face o punte, Guvernul a renunțat, până la urmă s-a ajuns la soluția cu școlile. Nu cred că e justificată de epidemia de gripă.

Trebuie să fim onești: în momentul de față, vaccinarea este aproape tardivă.
Dacă ne-am afla într-o epidemie de gripă declarată, este o măsură care, hai să zicem, s-ar impune, pentru că în cele trei-patru săptămâni până când se dezvoltă o imunitate stabilă la persoanele vaccinate, epidemia ar mai continua, dar măsura luată în momentul de față este relativ tardivă și cu 10.000 de doze categoric nu se rezolvă nimic, chiar dacă sunt ele redistribuite. Problema care ar trebui tranșată cu această ocazie de către ministrul Sănătății este să arate cum s-a făcut calculul numărului de doze de vaccin, care a fost achiziționat în toamnă.

Cel puțin la o primă impresie, numărul de doze, un milion și ceva de doze, este insuficient pentru a preîntâmpina o epidemie. Pe de altă parte, este o ocazie extrem de favorabilă de a da atenție asupra a ceea ce înseamnă o campanie de promovare a vaccinării. S-a făcut o asemenea campanie în toamnă? Este alocat vreun ban în bugetul pe anul viitor pentru promovare de campanii prin care populația să înțeleagă cu adevărat care sunt beneficiile vaccinării?

declarații acordate pentru RFI România despre ziua libera pe care elevii din toată țara o au mâine, acordată de către Ministerul Educației, la recomandarea Ministerului Sănătății, în contextul răspândirii gripei


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Închiderea şcolilor o zi din cauza gripei este absurdă din punct de vedere sanitar

  1. Pinno

    Nu ne trebuie tineri educati.
    Sa stea acasa cand e gripa, cand sunt >20 grade celsius, cand ploua, cand sunt 30 mm (milimetri) de zapada, cand este sezon pe litoralul romanesc!
    Astfel D-na Dancila si sincofantii sai si ai lui Liviu Dragnea si urmasii urmasilor lor vor parea niste mici genii.!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *