Romania Curată

”Încercare disperată de a bloca un iminent verdict de plagiat”. ”Lighioane care se auto-intitulează jurnaliști”. Reacția Emiliei Șercan după campania mediatică a PNL de compromitere a ei

”Nu am avut nicio îndoială, de-a lungul timpului, că multe dintre atacurile care m-au vizat în ultimii ani, și au fost destule, venite de la tot felul de lighioane care se autointitulează ziariști – în realitate spălători ai unor cadavre politice – au fost făcute la comanda impostorilor despre care am scris”, a scris jurnalista Emilia Șercan, ieri (marți, 9 ianuarie), pe pagina personală de Facebook.

Reacția jurnalistei vine după ce Hotnews a prezentat punctajul intern al PNL prin care membrii partidului (dar și jurnaliști și instituții media ”sponsorizate” de PNL din bani publici) sunt instruiți cum să răspundă în dezbaterile și comentariile publice (în presă și pe rețelele de socializare) legate de scandalul plagiatului lucrării de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode. Ieri dimineață, Emilia Șercan publicase, pe PressOne, informații despre faptul că Bode a dat în judecată Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, pentru a bloca verificarea lucrării de doctorat a ministrului. Informațiile au fost preluate și de România Curată și de alte câteva (nu multe) instituții de presă independente și pe rețelele de socializare.

Ulterior, Hotnews a prezentat punctajul prin care PNL își instruiește membrii de partid cum să o atace pe Emilia Șercan și să îl apere pe Lucian Bode cu ajutorul unor ”mesaje-cheie”: cum că dezvăluirile ar reprezenta un război personal al Emiliei Șercan cu Lucian Bode, că nu ar avea studii de specialitate, că nu ar fi obiectivă, respectiv că doctoratul lui Bode ar fi fost deja verificat și că o nouă verificare ar fi ilegală. Pe lângă membrii de partid, astfel de ”punctaje” (documente cu ”mesaje cheie”) sunt transmise constant presei, atât oficial, prin comunicate de presă, cât și informal (pentru a fi folosite de ”jurnaliști” și lideri de opinie, ca și cum ar reprezenta punctele proprii de vedere).

„Nu există dubiu că tot acest scandal este o vendetă politică împotriva ministrului Bode. Doamna Șercan a lansat niște acuzații netemeinice, fără o minimă pregătire de specialitate în domeniul studiilor de securitate și relațiilor internaționale sau în domeniul securității energetice. Domnia sa poate fi orice, dar numai obiectivă nu. Prezumția de imparțialitate pe care ar trebui să o aibă orice jurnalist pică în cazul de față, deoarece Emilia Șercan este autoarea unor plângeri împotriva ministrului Bode și, clar, nu poate fi bănuită de cele mai bune intenții”.

din punctajul PNL, făcut public de Hotnews (conținutul integral al documentului, aici)

Reacția jurnalistei a venit înspre seară, pe pagina de Facebook, și o redăm, integral, mai jos:

”Un punctaj al PNL, pe care l-a obținut jurnalista Clarice Dinu de la HotNews.ro, arată cum sunt instruiți liberalii de către partid ca să mă atace după ce azi am scris, în exclusivitate, că plagiatorul Bode a dat în judecată UBB în încercarea disperată de a bloca un iminent verdict de plagiat.

Nu am avut nicio îndoială, în trecut, că au existat astfel de ordine politice pentru a fi atacată atunci când am scris despre tot felul de impostori cățărați în funcții publice.

Nu am avut nicio îndoială, de-a lungul timpului, că multe dintre atacurile care m-au vizat în ultimii ani, și au fost destule, venite de la tot felul de lighioane care se autointitulează ziariști – în realitate spălători ai unor cadavre politice – au fost făcute la comanda impostorilor despre care am scris.

Mi-e greu să nu văd că există site-uri, care trăiesc din bani de la partide sau din șpăgi, care nu scriu niciun rând despre plagiatele impostorilor politici, dar publică „știri” de tipul „X o atacă pe Șercan”.

Nu am nicio îndoială că kompromatul pus la cale cu ajutorul unei probe scurse din Poliția Română păstorită de dr. Bode, după ce am scris despre plagiatului lui dr. Ciucă, a fost un act deliberat în care sunt implicați mahări de la vârful statului. Doar că justiția aflată sub comandă politică bate pasul în acest dosar de un an de zile.

De la kompromat, marionetele peneliste trec la acum la atacarea mea publică și la decredibilizarea anchetei pe care am făcut-o în noiembrie, prin care am arătat că o cincime din teza lui dr. Bode e plagiată. Nu trebuie să fii specialist în relații internaționale, ca dr. Bode, ca să citești un text și să constați că e identic cu un altul. Trebuie doar să știi să citești, domnule dr. Bode!

Nu am acceptat și nu voi acceptat nicio acțiune de intimidare, deși în ultimul an a fost un tăvălug de atacuri la adresa mea.

Voi anunța instituțiile media internaționale și instituțiile europene despre acest această nouă operațiune, așa cum am făcut și în trecut.

Nu voi face niciun pas înapoi, băieți! Niciunul!

#statulcapturat #romaniaplagiata”

Citește și: Ministrul Bode a dat în judecată Universitatea ”Babeș-Bolyai”, pentru a bloca verificarea legată de acuzațiile de plagiat care vizează lucrarea lui de doctorat!

PS: Potrivit rectorului UBB Cluj-Napoca, Daniel David, analiza tezei de doctorat a lui Lucian Bode va continua, atâta timp cât nu există o decizie a instanței de judecată care să interzică acest lucru.

„Domnul ministru Bode a considerat că UBB nu ar trebui să facă o astfel de analiză şi ne-a acţionat în instanţă. Noi credem că, aşa cum am făcut în prima etapă o analiză, o putem face şi în a doua. O să ne prezentăm şi în instanţă şi vom vedea ce decide instanţa. Până atunci, noi mergem pe partea academică într-o manieră în care, dacă sunt probleme, domnul ministru va răspunde, dar nici mai mult, nici mai puţin decât a greşit în teza respectivă, dacă vom identifica acele probleme”.

Daniel David, rector UBB Cluj-Napoca (sursa, aici)

Foto: Lucian Muntean/PressOne


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “”Încercare disperată de a bloca un iminent verdict de plagiat”. ”Lighioane care se auto-intitulează jurnaliști”. Reacția Emiliei Șercan după campania mediatică a PNL de compromitere a ei

 1. Teodor I.

  OK, pe securiști și milițieni îi înțeleg: nu se pot schimba. Nici odraslele lor, crescute cu valorile național-stalinismului nu se pot schimba. Nu-i înțeleg pe PNL-iști – ăia mulți, intrați în partid pentru niște ideluri și valori (nu cred că depășesc 5000 în toată România, dar orișicât) – nicio reacție!!! Să înghiți gogoașa că trebuie să fii specialist în securitate energetică ca să-ți dai seama de un plagiat, trebuie stomac și coloană după modelul tijei ce poartă floarea de ghiocel.
  Și n-o să-i înțeleg în veac pe universitari: tac mâlc. Croșetează lucrări și cercetări de top. Se blindează cu citări pe WoS și Scopus. Publică lucrări ISI (majoritatea nu au nicio aplicație practică). Puteți să vă pișați pe Hirsch-ul vostru, atâta timp cât indicele Coloană e 0 (zero) !
  Bravo, Emilia Șercan și bravo, Daniel David!!!

  P.S. Domnule Goțiu, AdAstra a dat vreun comunicat în legătură cu subiectul acesta de largă sensibilitate națională?

  Reply
 2. SnowTimeShow

  Felicitări doamnei Șercan.
  O adevărată luptătoare pentru adevăr, într-o lume cuprinsă de fariseismului anului 0 e.n.
  Cu un dr. Bode aflat la putere, fariseii vremurilor de demult mici copii.
  Doctor Bode ….
  Mai era un doctor: Câmpeanu, cu faimoasele cursuri (foarte bine punctate de doamna Șercan) de îmbunătățiri funciare cu date meteo aferente perioadei 1926-1955
  REZULTATE: țara împânzită de pârtii de schi la mică altitudine
  SCOPUL SCUZĂ MIJLOACELE: păduri mutilate (rase pe culoarele unde se dorea a se striga pârtieeee – ne dăm la valeee)
  MODERNISMUL amenajărilor funciare: au băgat la greu tunuri de zăpadă în „munți” ca să „răsară” zăpada ca iarba pe lângă potecă.
  DRAMA: cei cu bani de pe la noi tot în Schengen s-au dus la altitudini mai mari ca să schieze câteva zile de sărbători.
  „EPILOG”: agenturiliiii străine îs di vină.

  Reply
  • SnowTimeShow

   Schengen-ul este de vină pentru faptul că nu ne-a mai furnizat date meteo locale după 1955 până în prezent.

   Reply
 3. Nelu Stiuca

  Dna Emilia Șercan este printre cei mai valorosi ROMANI ai timpurilor noastre . FELICITARI DOAMNA, Dumnezeu sa va aiba in GRIJA LUI.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *