Romania Curată

Încă un parlamentar la închisoare. Marius Isăilă (PRU), 5 ani și 4 luni pentru trafic de influență

Senatorul Marius Isăilă (PRU) a fost condamnat, joi, definitiv, la cinci ani şi patru luni de închisoare, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă, anunță News.ro. Fostul consilier personal al lui Isăilă, Cristian Ene, a fost condamnat în același dosar la doi ani de închisoare cu suspendare şi 100 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Marius Isăilă a fost unul dintre aleșii pentru care colegii parlamentari au respins cererea procurorilor de arestare preventivă, pe 2 iunie 2014. Acum, Isăilă candidează pe listele PRU pentru alegerile din 11 decembrie la un loc de deputat de Bacău. El a mai trecut, anterior, prin PSD și UNPR.

Instanţa supremă a menţinut și decizia de confiscare a sumei de 180.000 de euro, mita primită de Isăilă de la un om de afaceri pentru a intervini in vederea stoparii unui control la ANAF la firma unui om de afaceri.

În primă instant, senatorul Marius Isăilă a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare şi confiscarea de la acesta a 180.000 de euro. Decizia a fost contestată și de inculpate, și de procurorii DNA, la Completul de cinci judecători.

Potrivit rechizitoriului, în prima parte a anului 2012, Marius Isăilă, la acel moment şef serviciu în Ministerul Finanţelor Publice, şi Cristian Ştefan Ene, în înţelegere cu Cătălin Cristescu, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de ANAF la firma SC Dave Research SRL a omului de afaceri Lucian Timofanovici, un alt denunţător în această cauză.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Încă un parlamentar la închisoare. Marius Isăilă (PRU), 5 ani și 4 luni pentru trafic de influență

 1. alzara medic Sibiu

  Fiţi corecţi : a fost ales într – un colegiu uninominal din Dâmboviţa din partea PD – L . În acea calitate a făcut şi măgăriile ; apoi a migrat căutând protecţie .

  Reply
  • MIB

   Va rog sa ma ajutati sa inteleg – a fost ales senator de Dambovita din partea PD-L si in aceasta calitate era sef de serviciu in MFP? De ministri facuti din deputati si senatori, un proces de dubla selectie a ce-i mai amator de imunitate dintre dubiosi, am mai auzit, dar nu cred ca se cobora cineva la functia de sef de serviciu, chiar si in ministerul invartirii finantelor.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *