Adrian Popescu

Inca o infrangere pentru Sorin Oprescu. Instanta anuleaza autorizatiile de constructie pentru Pasajul Mihai Bravu

Tribunalul Bucuresti a anulat, la cererea Prefecturii Capitalei, autorizatiile de constructie emise de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, in decembrie 2009 si martie 2011, pentru pasajul Mihai Bravu, pe motiv ca, la data emiterii, lipsea Planul Urbanistic Zonal (PUZ).

Tribunalul Bucuresti a admis o cerere a Prefecturii Capitalei prin care se solicita anularea autorizatiei de constuctie nr. 615/29.12.2010, emisa de primarul general, privind constructia, in regim de urgenta, a doua pasaje rutiere, paralele, de cate doua benzi de circulatie pe sens, pe directia Sos. Mihai Bravu – Calea Vacarestilor. De asemenea, instanta de judecata a anulat si autorizatia de construire nr. 64/01.03.2011, emisa tot de primarul general, in aceleasi conditii ca si cea din decembrie 2010.

La baza actiunilor Prefecturii Capitalei a stat lipsa Planului Urbanistic Zonal, document impus de Legea nr. 50/1991, act care a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) in aprilie 2011. Astfel, pentru obiectivul Pasaj rutier Sos. Mihai Bravu – Calea Vacarestilor au fost emise doua autorizatii de constructie, niciuna insa neavand la baza un PUZ.

Primaria Capitalei poate face recurs in termen de 15 zile de la data pronuntarii sentintei.

Citeste si despre: Primaria Bucuresti, Consiluil General, autorizatie de constructie, pronuntarea sentintei, Sorin Oprescu.


Articole cu aceeasi tema:
Captura Comisiei de Urbanism Bucuresti
Romania Curata va cheama la miting pentru respectarea legii: un protest impotriva continuarii lucrarilor din zona Berzei-Buzesti
De ce nu iubeste Oprescu patrimoniul Bucurestiului?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *