Romania Curată

Înalta Curte: Ponta rămâne sub control judiciar, dar se poate apăra public

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca Victor Ponta să rămână sub control judiciar, însă judecătorii i-au ridicat fostului premier interdicția de a face declarații în presă despre dosarul său. De asemenea, judecătorii au dispus că Victor Ponta poate părăsi teritoriul României, scrie Agerpres.

Magistrații au modificat două prevederi din măsura controlului judiciar impusă de DNA Ploiești, permițându-i fostului premier să vorbească în presă despre ancheta derulată de procurori, el având acum voie și să plece în străinătate.

„Admite plângerea formulată de inculpatul Ponta Victor Viorel împotriva ordonanței din data de 06 septembrie 2016 dispusă în dosarul nr 113/P/2016 la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești, în sensul înlăturării din conținutul ordonanței de luare a măsurii controlului judiciar a infracțiunii prev. de art. 48 al.1 C.p. rap. la art.29 alin.1 lit.b din Legea 656/2002 cu aplic. art.5 C.p. Modifică obligațiile impuse inculpatului prin ordonanța sus-menționată în sensul că înlătură: obligația de a nu părăsi țara decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent; obligația de a nu face declarații în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză, precum și la martorii audiați în cauză. Menține celelalte dispoziții ale ordonanței care nu contravin prezentei hotărâri”, se arată în decizia instanței, publicată pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta.

În continuare, fostul premier are interdicția de a lua legătura cu martorii și ceilalți suspecți din dosar, el având și obligația de a se prezent periodic la Poliție, dar și în fața organelor de anchetă, ori de câte ori este chemat.

Victor Ponta este urmărit penal de procurorii DNA Ploiești într-un nou dosar, în care este acuzat de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani, mai scrie Agerpres.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Înalta Curte: Ponta rămâne sub control judiciar, dar se poate apăra public

  1. Eva

    PINOKIO NU ARE NICI O VALOARE CA POLITICIAN INSA ARE FOARTE MULTE PROBLEME JUDICIARE CE MAI CAUTA NULITATEA IN VIATA PUBLICA SAU IN CEA POLITICA? CU ASEMENEA IMPOSTORI , ASTA INSEAMNA CA IN RO NU VA MAI APARE NICIODATA LUMINA SAU NORMALITATEA PT CA NU ARE CINA SA O INSTALEZE.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *