Romania Curată

Înalta Curte: ”Bogdan Olteanu a profitat de influența pe care o avea ca al treilea om în stat”

Fostul președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu a profitat de influența pe care o avea ca al treilea om în stat, pentru a obține uriașe sume de bani, respectiv un milion de euro, arată judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție în motivarea deciziei de a-l plasa în arest la domiciliu.

„Inculpatul a profitat de influența deținută în baza funcției pe care o deținea pentru a obține sume uriașe raportat la veniturile la care era îndreptățit, ignorând exigențele de etică pe care le presupune calitatea de ales public. Fapta apare cu atât mai gravă având în vedere poziția pe care o deținea inculpatul la momentul săvârșirii statului, cea de președinte al Camerei Deputaților, considerată a treia poziție în ierarhia funcțiilor statului, ceea ce îi permitea să influențeze activitatea a numeroase instituții”, se arată în motivarea judecătorilor, citată de Agerpres.

Magistrații mai arată faptele de care este acuzat Bogdan Olteanu reprezintă și acum un pericol pentru ordinea publică, chiar dacă ele au fost descoperite de organele judiciare în luna ianuarie 2016, la aproape 8 ani de la săvârșire, generând și în prezent în rândul societății „puternice reacții negative, care persistă cu aceeași intensitate”.

În opinia instanței, circumstanțele personale favorabile lui Bogdan Olteanu (are un nivel ridicat de instruire, nu are antecedente penale, este integrat în societate) nu poate justifica cercetarea acestuia în libertate sub control judiciar, așa cum a cerut fostul președinte al Camerei Deputaților.

Pe 29 iulie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Bogdan Olteanu, acesta fiind plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Bogdan Olteanu este acuzat că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Înalta Curte: ”Bogdan Olteanu a profitat de influența pe care o avea ca al treilea om în stat”

  1. marius skolka

    „Al treilea om in stat”…..care tara mai are asa ceva? Numai dupa figura si iti dai seama ce hram poarta individul….Promovati-i fratilor pe toti „baieteii destepti” care fac bani din piatra seaca furand in dreapta si in stanga si mirati-va dupa aia.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *