Adrian Popescu

I-a dat sotului un imobil Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, in conflict de interese

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese, deoarece a aprobat atribuirea unui imobil al RA-APPS unei fundatii conduse de sotul sau.

Potrivit unui comunicat al ANI remis luni, Daniela Andreescu a avizat nota Regiei Autonome – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat nr. 5968/21.05.2010 privind atribuirea unui spatiu de 105,2 mp, situat la parterul imobilului din strada Matei Basarab nr. 71, Bloc L111A, sector 3, Bucuresti, pentru o perioada de un an, Asociatiei Clubul de Pescuit Sportiv Delta Fishing, asociatie in cadrul careia Aurel Teodorescu, sotul secretarului de stat, detine calitatea de presedinte si membru fondator.

De asemenea, Daniela Andreescu a aprobat la data de 02.06.2010 extinderea termenului de atribuire a spatiului de la 1 la 5 ani.

Daniela Andreescu a ocupat functia de secretar general al Guvernului in perioada 5.01.2009 – 25.11.2011, fiind revocata din functie de premierul Emil Boc, dupa ce in presa au aparut informatii ca ea se afla in conflict de interese.

Conform dispozitiilor art. 72 din din Legea 161/2003, persoana care exercita functia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau functii asimilate acestora, prefect ori subprefect este obligata sa nu emita acte administrative sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu ia sau sa nu participe la luarea unei decizii in exercitarea functiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau sau rudele de gradul I.

ANI a dispus initierea demersurilor in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “I-a dat sotului un imobil Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, in conflict de interese

  1. JUSTITIABILUL

    CAZU ACESTEI ORDINARE trebuia rezolvat in regim de urgenta si trimisa la JILAVA. Cine i-apromis ca o scapa de puscarie sa mearga si el la RAHOVA.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *