Marian Neacşu, deputat PSD de Ialomiţa, a fost ales luni, cu 223 voturi pentru şi 30 împotrivă, să-i ia locul lui Viorel Hrebenciuc în funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Cei doi au însă ceva în comun: probleme cu legea.
Astfel, în decembrie 2013, Marian Neacşu a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul General pentru conflict de interese, fiind acuzat că şi-a angajat nelegal fiica, Cristina Monica Neacşu, în cadrul biroului său parlamentar şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată (iulie 2009 – decembrie 2012). Beneficiul patrimonial obţinut de fiica deputatului PSD a fost de 16.642 lei (3.962 euro).
Dosarul lui se află pe rolul instanţei supreme, următorul termen fiind stabilit pentru 12 noiembrie 2014.
Marian Neacşu a fost implicat şi în “marţea neagră” din Parlament în decembrie 2013, acţiune care s-ar fi putut solda cu adoptarea unor legi antidemocratice, dacă nu ar fi existat o reacţie dură a societăţii civile.
Deputatul PSD este cel care a introdus pe ordinea de zi proiectul de lege privind amnistia/graţierea, modificările la Codul Penal prin care se dezincrimina conflictul de interese (ar fi făcut imposibilă anchetarea parlamentarilor pentru această infracţiune) şi legea lobby-ului.
Traseu politic şi avere
Marian Neacşu şi-a început cariera politică în anul 1991, când s-a înscris în Partidul Democrat Agrar din România (PDAR), condus de Victor Surdu. După ce a condus 10 ani filiala locala a PDAR din Ialomiţa, Neacşu a trecut la PDSR, iar din 2005 a intrat în PSD.
A deţinut mai multe funcţii în cadrul CJ Ialomiţa, respectiv 1992-2008: consilier judeţean, 1992-1996: preşedinte al Comisiei Agricultură, 1996-2000: preşedinte al Comisiei Buget-Finanţe, 2000-2004: secretar al Comisiei Buget-Finanţe, 2004-2008: membru al Comisiei Buget-Finanţe. În 2008, a fost ales deputat de Ialomiţa din partea PSD, acum fiind la al doilea mandat.
Este absolvent al Facultăţii de Economie din Craiova (1987), după care a fost repartizat la IAS Slobozia, ca şef serviciu ADT şi şef serviciu plan salarizare, iar după 1990 a deţinut funcţii de conducere în firme de panificaţie din Slobozia.
În ultima declaraţie de avere completată în iunie 2014, Marian Neacşu a menţionat 1.300 mp teren forestier în satul Mila 23 (Tulcea) şi un teren agricol de 2.813 mp în satul Joseni (Buzău), plus două apartamente în Slobozia şi o casă în satul Mila 23.
Marian Neacşu deţine acţiuni la mai multe societăţi comerciale: Estrella Imex SRL Slobozia, SC Pui de Carne SA Slobozia, SC Delta Travel SRL Slobozia, SC Global Creative Investments, Andrux SRL Slobozia, Colosseum Imex SRL.
foto main: Florin Eșanu/Epoch Times
Ce va mirati? Nu trebuia recompensat pentru rolul jucat in martea neagra? In grupuri infractionale de acest tip, care arata o fatada machiata, cineva face treburile murdare, ceilalti (fatada) se spala pe miini, dar tipul care s-a murdarit este recompensat. D-aia are PSD atit de multi membri!