Romania Curată

Hotnews: ”Tobă și Pandele au primit verdict de plagiat de la noile Comisii de specialitate ale CNATDCU”

Comisiile de specialitate din Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) au dat verdicte de plagiat „masiv” atât în cazul tezei de doctorat a lui Petre Tobă, cât și în cazul lui Florentin Pandele, susține Hotnews.ro, invocând surse guvernamentale. Verdictul final va fi dat de Consiliul General al CNATDCU, săptămâna viitoare.

Acest verdict vine după ce Consiliul CNATDCU a invalidat, pe 7 septembrie, rapoartele comisiilor de specialitate, care îi spălau pe Tobă și Pandele, arătând că sunt „incomplete, pe alocuri superficiale”, prezintă „contradicții care generează confuzii periculoase pentru etica cercetării științifice”. La acel moment, conducerea CNADTCU a decis constituirea unor comisii de experți externi, care să facă o nouă evaluare.

Noile comisii au constatat în cazul doctoratului lui Petre Toba că „teza conține un plagiat masiv, care încalcă grav normele academice” și au propus retragerea titlului de doctor acordat de Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” în 2011 pentru teza cu titlul „Politia Romana – forța de stabilitate și securitate. Optimizarea managementului cooperării internaționale în vederea combaterii amenințărilor neconvenționale”.

Mai multe amănunte și ce a decis comisia în cazul doctoratului lui Florentin Pandele, pe Hotnews.ro (aici).


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “Hotnews: ”Tobă și Pandele au primit verdict de plagiat de la noile Comisii de specialitate ale CNATDCU”

 1. Sara

  Cat de rau intentionat trebuie sa fii ca sa-l acuzi pe dl. Pandele de plagiat. Acest om deosebit a reusit performanta sa faca un masterat si doua doctorate in nici doi ani in timp ce altii lucreaza 5 ani pentru un singur doctorat. Acest OM a reusit ca prin eforturi extraordinare sa se evidentieze si in activitatea stiintifica motiv pentru care a devenit academician la Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale fondata de colonelul cu 4 stele, inculpat, plagiator Gabriel Oprea. Florentin Pandele este net superior noua tuturor si el este constient de acest lucru astfel ca din acest motiv, atunci cand ne vorbeste se urca cu picioarele pe catedre, scari, lazi, mese,etc.

  Reply
 2. ??????

  Puteti totusi percepe cat a improscat Basescu in apropiatii si sustinatorii si chiar in unii dintre amicii sai anteriori ,cu „tema plagiatelor” ?

  Reply
 3. ??????

  Deci, putei spune ca si pe astia doi i-a improscat Basescu, cu tema plagiatelor ?
  Considerati totusi ca acest „fenomen” se percepe si in mediul academic si universitar ?

  Reply
 4. ??????

  Considerati totusi ca CNATDCU, ramane tributar unei „analize stiintifice” a modului in care au fost pusi in posesia unei titulaturi nemeritate plagiatorii respectivi, neindicandu-i si pe cei care se fac vinovati de acordarea in mod ilegal a respectivei recunoasteri academice , functionand mai degraba ca un ONG ocupat cu discreditarea unor indivizi, poate in mod meritat , dar care ca „faptuitori” ar fi beneficiat si de sprijinul unor persoane care ar fi participat intr-o anumita „complicitate”, mai mica sau mai mare in functie de concluziile celor ce fac verificarile, la comiterea unor asemenea fapte reprobabile pentru lumea academica si universitara ?
  Considerati o modalitate prin care s-ar putea proceda la retragerea „recunoasterii academice” acordata anterior ar putea fi justificata doar de asemenea maniera de incalcare a faptelor sau procedurilor anterior reglementate
  si nerespectate in cadrul procesului academic si universitar de atestare a unor „specialisti” in domeniile pentru care au fost acordate respectivele recunoasteri academico-universitare ?

  Reply
 5. ??????

  Cititi si voi la comentariul anterior „asemenea maniera de fapte de incalcare a normelor si procedurilor anterior reglementate” acolo unde un astfel de pasaj si-ar regasi pozitionarea cuvenita ?

  Reply
 6. ??????

  Observati totusi si ca membrii CNATDCU care dau verdicte de „furt intelectual” nu dau dovada si de o cuprinzatoare pregatire profesionala la materia drept penal ,identificand numai pe presupusul faptas dar nu si pe „complicii respectivului”, aplicand intr-o mare masura sistemul de justitie de pe vremea cand era Adrian Nastase premier, iar parte a ‘telectualitatii angajate civic ii reprosa lui Adrian Nastese modul de functionare a justitiei, desi acesta sustine ca invitase chiar si serviciile secrete sa ii „monitorizeze” deciziile ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *