Romania Curată

Hexi Pharma cere intrarea în insolvență. E la un pas de faliment sau e o șmecherie a patronului?

La o zi după ce patronul Dan Condrea a fost audiat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la Tribunalul București a fost înregistrată o cerere a Hexi Pharma de intrare în insolvență.

La sfârșitul săptămânii trecute, procurorii și polițiștii au efectuat percheziții la diferite sedii și puncte de lucru ale companiei Hexi Pharma, dar și acasă la patronul acesteia, Dan Condrea, ridicând diferite probe și documente. De asemenea, anchetatorii au făcut verificări la spitalele unde au fost găsite probe neconforme. În urma acestor descinderi, procurorii de la Parchetul General au anunţat că au început urmărirea penală in rem pentru „zădărnicire a combaterii bolilor” şi „falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse” în cazul dezinfectanţilor din spitale.

Cererea pentru intrarea Hexi Pharma în insolvență a fost înregistrată ieri (marți), după ce au fost anunțate aceste măsuri.

***

Acum, spuneți și voi: să fie semnul că Hexi Pharma e la un pas de faliment după dezvăluirile care  o vizează ori încearcă, prin intrarea în insolvență, să-și dilueze responsabilitatea și să-și pună la adăpost patrimoniul în perspectiva proceselor care vor urma? Asta în condițiile în acre, după cum au arătat anchetele jurnalistice, firme furnizoare pentru Hexi Pharma (cum ar veni creditori ai companiei) sunt tot societăți ale aceluiași patron.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Hexi Pharma cere intrarea în insolvență. E la un pas de faliment sau e o șmecherie a patronului?

 1. Adrian

  Putem specula oricât, dar faptul că a avut profit distribuit sau chiar pus de o parte nu înseamnă că nu poate intra în faliment fără să se atingă cineva de acel profit obținut anterior situației de criză. La limită, putem specula că tocmai patronul a acutizat criza, ca să termine odată cu afacerea asta în care din ce în ce mai mulți îl jupuiau și care risca să se cronicizeze. Ar fi util de știut dacă a încercat vânzarea sau lichidarea firmei și acum două-trei luni, de pildă. A mai ieșit din alte companii și alte dăți.

  http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000480884&id_inst=3

  Așa că dacă știa de la început că sunt diluate soluțiile alea e faliment fraudulos(că și profitul anterior ce s-ar pune la adăpost e fraudulos) iar dacă doar a aflat între timp a fost sabotaj, încercare de preluare șcl.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Adrian: n-a intrat în procedură de faliment, ci de insolvență – asta înseamnă, teoretic, un plan de restructurare, perioadă în care creditorii actuali au prioritate la plata facturilor; iar creditori, sunt tot firmele lui Condrea, care i-au ”vândut” substanțele brute; între timp se mai anunță și concedieri la Hexi Pharma, ca să fim siguri că plata ”creditorilor” nu intră în concurență cu plata salariilor; problema e că până se va judeca un eventual proces (civil și/sau penal) cu Hexi Pharma, tot ce, la o adică, ar putea fi executat silit va face aripi.

   Reply
 2. Mihaela Ungureanu

  Companiile la care are Condrea actiuni ,inclusiv offshore-ul ( din Cipru ? ) .

  Reply
 3. Dumitru Drinceanu

  Nu multimea de actori ai filmelor cu nababi este vinovata, ci lipsa de reactie prompta si definitiva a institutiilor statului – prin legislatia facila si neconfiscari – si a opiniei publice aproape zero, care se rezuma la simple comentarii la colt, chiar si online.

  Reply
 4. Dumitru Drinceanu

  Este tara in care consecintele actelor de distrugere – pana si a celor colective!- ajung sa fie ignorate numai pentru ca legislatia a fost proiectata avantajos, permisiv, iar reactiile sunt astfele intarziate si ele insele diluate: prin amenzi derizorii, masuri administrative (rocade formale), reorganizari prin fuziune, insolventa, scurgeri de active, disparitii de autori, etc.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *