Romania Curată

Hai cu noi în Turul Marilor Tunuri din Timișoara și Iași!

Vreți să știți cum ați fost furați? Haideți cu noi în autocar și veniți în Turul Marilor Tunuri. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 noiembrie, începând cu ora 11.00, în Timișoara și Iași.

România Curată vă invită sâmbătă într-o călătorie ”turistică” cu autocarul, având un traseu mai inedit, în care vom încerca să identificăm câteva din țepele trase în cele două orașe de șmecherii tranziției.  Am pus pe hartă corupția şi o transformăm într-o ”atracție turistică”! #Coruptiaucide #colectiv  și asta nu trebuie să se mai întâmple vreodată!

TIMIȘOARA

Te așteptăm să vii sâmbătă alături de noi în Turul Marilor Tunuri timișorene. Plecăm împreună din spatele magazinului Bega la ora 11.00. Vom vizita, filma, fotografia  şi populariza averi ale unor îmbogățiți ai tranziției, proiecte investiționale strategice pentru România care au eșuat în mod lamentabil din cauza ”micimii” funcționarilor și liderilor locali și vom degusta un pic din savoarea averilor ”de gospodari” ale unor politicieni locali. Fiind vorba de Timișoara, desigur nu ne putem abține și vom arunca o privire din mersul mașinii și asupra patrimoniului imobiliar de invidiat al rromilor de catifea. Vă așteptăm și cu alte „surprize” cel puțin la fel de picante! România Curată vă pune la dispoziție un ghid care va prezenta ”obiectivele” vizitate.

Toți participanții la Turul Marilor Tunuri din Timișoara trebuie să completeze în prealabil acest formular.

Pagina de Facebook dedicată evenimentului cu ajutorul căreia îți poți mobiliza prietenii este aici: https://www.facebook.com/events/319541331503219/

IAȘI

Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, de la ora 11.00, România Curată invită ieșenii la Turul Marilor Tunuri date în orașul nostru. Traseul Turului Marilor Tunuri din Iași este: Fabrica de bere din Păcurari – Fabrica de Țigarete – Uzina Nicolina – Primăria –  Teii de pe Bdul Ștefan cel Mare – Consiliul Județean. Ghizii ieșenilor vor fi jurnaliștii Nelu Păunescu, Ionuț Benea, Ștefan Daraban și profesorul Liviu Antonesei. Voluntari și jurnaliști vă vor spune povestea unor edificii reprezentative la un moment dat pentru viața orașului. Reperele alese reprezintă o oglindă a decăderii și distrugerii patrimoniului industrial al orașului Iași. Vom vizita principalele centre ale corupției locale. Formarea grupului se va face pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața Mitropoliei.

Pentru a participa, înscrie-te folosind acest link!

Pagina de Facebook dedicată evenimentului este aici:  https://www.facebook.com/events/1663457397236774/

Călătoria este gratuită. Numărul locurilor fiind limitat, participarea se face în ordinea înscrierii. Confirmarea va fi transmisă prin mail, la adresa indicată de dumneavoastră în formular. Pentru detalii, scrieți-ne pe adresa contact@romaniacurata.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Hai cu noi în Turul Marilor Tunuri din Timișoara și Iași!

 1. Moisi Petruta

  Alte idei bune: intr-un proiect dedicate Zilei Pamantului in care s-a implicat si Agentia regional de Protectie a Mediului ( acum e doar locala), le-am oferit primarilor localitatilor dintre Galati si Tecuci o ploimbare gratuita cu trenul cu scopul de a le arata cum arata localitatile respective vazute din tren; multora le-a crapat obrazul de rusine; cel mai greu lucru pentru noi, ONG-urile si presa galatene, a fost sa-i facem sa priveasca pe fereastra, altmointeri ar fi vorbit ca la claca. La Tecuci, intr-o sala oferita de CFR am discutat, apoi i-am transportat acasa cu autobuzul; de pe sosea/DN peisajul fiind complet diferit.
  Felicitari pentru intiativa, pe cand in judetul Galati. Oricum, ne-ati dat o idee! Multumim.

  Reply
  • Jijibau

   Stralucita idee, ar trebui facut asa ceva periodic cu poze care sa arate evolutia zonelor. De ce nu dati ideea si celorlalte judete, toata România are nevoie de asa ceva.

   Reply
 2. MARIA HULEA

  Felicitari pentru initiativa !
  Ne dorim si in judetul Gorj o asaemenea implicare. Participantii vor putea descoperi ce s-a intamplat
  cu industria miniera gorjana si cu intreprinderile din Tg-Jiu, sub conducerea ,,victorioasa a alesilor nostrii.”
  O parte dintre cetateni, se vor tezi in realitate !?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *