Romania Curată

Gura bate…creierul. Cum s-a ales Becali cu dosar penal pentru că nu mai știe ce denunț a făcut în 2006

Gigi Becali a fost pus miercuri sub învinuire de DNA pentru mărturie mincinoasă, după ce nu a mai recunoscut denunțul pe care l-a făcut în 2006 împotriva lui Puiu Popoviciu, denunț care a stat la baza deschiderii unui dosar penal în legătură cu retrocedarea unor terenuri în Băneasa.

”Mărturie mincinoasă nu are cum să fie. Orice aș declara eu în acest dosar n-are relevanță”, a spus azi la ieșirea de la DNA, finanțatorul Stelei.

Totul a plecat după ce, luna trecută, DNA l-a chemat la martor pe Becali la Curtea de Apel București unde se judeca dosarul lui Puiu Popoviciu prin care era anchetat într-un dosar de abuz în serviciu și date de mită în legătură cu modul în care a pus mâna pe două terenuri în Băneasa.Becali însă a spus că nu-și mai amintește ce a declarat la parchet în 2006 și că, oricum, denunțul respectiv l-a făcut la cererea unei persoane, Gabriel Bondoiu. ”A venit la mine de mai multe ori, pentru că spunea că semnătura și cuvântul meu au mai multă putere. Vă dau cuvântul meu de onoare în fața lui Dumnezeu și a dumneavoastră, ca judecator de curte de apel, că habar nu aveam ce scria el acolo. Eu doar am semnat. Nu știu nimic care să îi incrimineze pe acești oameni. Ce a fost atunci la prima declarație sunt câteva fraze pe care nu le mai țin minte. Erau mai mult la nivel de bârfă. Nu am probe care să susțină ce scriam acolo. Doamna procuror, v-ați făcut niște gânduri să vă ajut în anchetă, dar acesta este adevărul”, a spus Becali în sala de judecată de la Curtea de Apel la termenul din 15 februarie 2016.

Puiu Popoviciu este judecat alături de mai multe persoane, printre care și fostul rector al Universității de Agronomie, Ioan Niculae Alecu, pentru că ar fi luat un teren de 224 de hectare, din Băneasa, aparținând domeniului public al statului. ”În momentul constituirii ca aport la capitalul social al SC Băneasa Investements Băneasa S.A., terenul a fost evaluat la valoarea de 1 USD/mp, în timp ce valoarea de piaţă de la acea dată era de aproximativ 150 euro/mp”, spun procurorii.

Dosarul a avut un traseu destul de complicat printre cei care au făcut plângere împotriva lui Popoviciu fiind și Gigi Becali.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *