Romania Curată

Ghiță primește o mână de ajutor în Comisia Juridică. Arestarea sa va fi decisă de plenul Camerei Deputaților

Sebastian Ghiță nu poate fi arestat, dar poate fi reținut pentru 24 de ore, după cum au decis deputații din Comisia juridică. Decizia finală aparține însă plenului Camerei Deputaților care se va pronunța în ședința de miercuri prin vot secret.

Votul a fost foarte strâns în comisie pentru ambele cereri ale DNA. Astfel, din totalul de 21 de voturi exprimate, 11 deputaţi s-au pronunţat pentru reţinerea lui Ghiță, 5 împotrivă, iar 5 s-au abţinut. În ceea ce priveşte cererea DNA de arestare preventivă, 10 deputaţi au votat pentru, 6 împotrivă şi 5 s-au abţinut.

Pentru a fi mai convingător, deputatul PSD le-a prezentat colegilor un film de 6 minute despre Răzvan Alexe, unul dintre denunțătorii săi, scrie Hotnews. În înregistrarea respectivă, Răzvan Alexe este prezentat ca un șef al lumii interlope din Prahova, care nu ar avea astfel nici o credibilitate.

„Sunt acuzat de două infracţiuni de dare mită şefului procuroraturii din Ploieşti şi şefului poliţiei din Ploieşti, ca să fiu scurt. Mita nu constă în bani, în imobile, în avantaje, în ceva material. Mita, spun procurorii în urma unui denunţ, constă în menţinerea în funcţie a acestor oameni. Adică, aceşti oameni cu cariere de 10-15 ani, cu un parcurs pofesional setat de lege, procurorul numit de doamna Laura Codruţa Kovesi, în două rânduri şi de CSM, iar poliţistul avansat subsecretar de stat de primul ministru Cioloş, acum. Se presupune că aceşti oameni au fost mituiţi de mine prin menţinerea în funcţie”, a declarat Sebastian Ghiţă, după şedinţa Comisiei Juridice.

În context, el a susţinut că procurorul Liviu Tudose care a fost arestat în dosarul său s-ar fi întâlnit cu fostul premier Victor Ponta, dar nu pentru a discuta despre funcţii, ci pentru a-i da o invitaţie la un concert al orchestrei simfonice din Prahova, unde cânta fiica sa. El a mai spus că nu a participat la această întâlnire, dar ştie despre ce a fost vorba.

 

În dosarul DNA, procurorii menţionează reţeaua pusă la punct de deputat în Prahova, reţea despre care a vorbit în faţa procurorilor şi Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, arestat şi el în dosar. Magistratul a declarat că în discuţiile purtate cu Sebastian Ghiţă acesta lăsa să se înţeleagă, folosind expresia „omul meu”, că sunt multe persoane pe care le controlează.

Liviu Tudose, arestat în dosar pentru că ar fi furnizat informaţii confidenţiale şi pentru că ar fi luat mită, ar fi fost la rândul său beneficiar al relaţiilor cu care se lăuda deputatul Ghiţă. Procurorii redau în document o declaraţie dată la începutul lunii martie de procurorul Liviu Tudose, în care acesta susţine că „în primăvara anului 2014, împreună cu Ghiţă Sebastian Aurelian a mers la Victor Ponta, ocazie cu care premierul i-a oferit o funcţie de conducere, respectiv director Departamentului pentru Luptă Antifraudă sau o funcţie de execuţie în cadrul ONPCSB, propunere cu care acesta, în principiu, a fost de acord, dar care nu a mai fost materializată”, scrie Mediafax.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *